ΠΑΣΙΚΑ: Πρόθεση κάποιων να ξεδοντιάσουν νομοθεσία για ηχορύπανση

O Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόθεση κάποιων να ξεδοντιάσουν εντελώς», εφαρμόζοντας μονομερώς, όπως ισχυρίζονται, τη Νομοθεσία η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2017, δηλαδή ρυθμίζοντας μόνο τα επίπεδα εκπομπής ήχου στον εξωτερικό χώρο ενός κέντρου αναψυχής.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

"Ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.  τα μέλη του παγκυπρια ,  η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής γενικότερα αλλά και η κοινωνία παρακολουθουν την πολιτεία να αδυνατεί να θέσει σε εφαρμογη

μια νομοθεσία [ απο το 2007] . Νομοθεσία που ο μοναδικός της στόχος ηταν η όσο το δυνατό δικαιότερη επίλυση, απο την μια της προκλησης  οχληρίας απο καποια  κέντρα αναψυχης  αλλα ταυτοχρονα θα εθετε τερμα στην μεγαλη αδικια που υποχρεώνονταν περαν των 2 χιλιάδων κεντρων αναψυχης που ενώ ο νόμος τους επέτρεπε να λειτουργουν π.χ. μεχρι τις  3.00 μετα τα μεσανυκτα , ηταν υποχρεωμένοι να σταματούν τη μουσική τους στις 12.00 .

Αυτη την αδικία ο νομοθέτης την κατανόησε πλήρως και  για αυτο  ψηφίστηκε μια τετοια νομοθεσία, αρχικα το 2007 και στη συνέχεια το 2016 [ η οποία τεθηκε σε ισχύ απο την 01.01.2017 και δεν εφαρμοστηκε ποτε] η οποία θα  ρύθμιζεαπο τη μια   τα επιπεδα εκπομπής ηχου  στον εξωτερικό χώρο ενός κέντρου αναψυχης και ταυτόχρονα θα επέτρεπε την εκπομπη ηχου μέχρι και την ώρα κλεισίματος του υποστατικού. Σήμερα δυστυχώς πέραν απο το γεγονός της μη εφαρμογής της νομοθεσίας αυτής , διαπίστωνουμε και την απαράδεκτη πρόθεση κάποιων να ξεδοντιάσουν εντελώς τη νομοθεσία αυτη , επιχειρώντας  να επιλύσουν  το πρόβλημα μόνο της όχλησης.

Αυτό κρίνεται σαν απαράδεκτο , αδιανόητο και προκλητικο και παραβίαζει κατάφορα την πρόθεση του νομοθετη τόσο για την νομοθεσία για Αδειες Εκπομπής Ηχου του 2007 αλλα και στη συνέχεια στο  Περί Κεντρων Αναψυχής Νόμο [ Αδειες Εκπομπης Ηχου] του 2016 .

Η προσπάθεια επαναφοράς σε ισχύ του Ποινικου Κωδικα απο την μια κρίνεται σαν απαραίτητη σαν προσωρινή λύση αλλά απο την άλλη  μας οδηγεί πολλα χρόνια πίσω και στην ουσία μας παίρνει ακριβως σε εκείνη το σημείο  που υπήρχε το πρόβλημα και αναγκάστηκε η πολιτεία να ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ωστε να φτάσει σε μια νομοθεσία που θα επίλυε τα προβληματα όλων και οχι μιας πλευράς οπως αδίκως και εντελώς λανθασμένα επιχειρειται σήμερα δυστυχως εκτός απο την κυβέρνηση και από βουλευτές.

Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλες τις πλευρές που επιχειρούν να βρουν την λύση οτι η όποια λύση έστω και προσωρινή , θα πρέπει να λαμβανει υποψη και πολύ σοβαρά ολες τις ανησυχίες μας χωρίς να εξαιρείται καμμία.

Διαφορετικά θα πρέπει χωρίς μασημένα λόγια και με παρησσία να βγουν μπροστά στο κόσμο ,μπροστα  στους ιδιοκτητες κεντρων αναψυχης  και να τους πούν οτι ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ , ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ , ΕΙΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ , ΕΙΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ,[ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ] ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑΝ ΕΤΩΝ  ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ"

Keywords
Τυχαία Θέματα