ΠΑΣΥΚΙ: Διορθωτικά μέτρα για ανώτερους ιατρικούς λειτουργούς

Για προβλήματα ανάμεσα στη συμφωνία του Υπουργείου Υγείας και της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) για τη μισθολογική αναβάθμιση των ιατρών του δημοσίου, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΚΙ και ζητά διορθωτικά μέτρα σε σχέση με τους μισθούς των ανώτερων ιατρικών λειτουργών.

Όπως αναφέρεται, στη γενική συνέλευση της ΠΑΣΥΚΙ που πραγματοποιήθηκε στις 27/06/2017, διαφάνηκε ότι στη συμφωνία που έγινε ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και την ΠΑΣΥΚΙ για τη μισθολογική αναβάθμιση τω ιατρών του δημοσίων, οι Ανώτεροι Ιατρικοί Λειτουργοί (Α. Ι. Λ.) και οι Πρώτοι Ιατρικοί

Λειτουργοί δεν συμπεριλήφθηκαν.

«Η ενέργεια αυτή θα οδηγήσει σε μία πρωτοφανή κατάσταση στην οποία οι ιεραρχικά ανώτεροι ιατροί που αποτελούν τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, θα είναι σε μισθολογική θέση κατώτερη από τους υφιστάμενους τους για τους οποίους έχουν την ευθύνη αξιολόγησης» αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ και προειδοποιεί πως αν δεν ληφθούν σύντομα διορθωτικά μέτρα για παράλληλη μισθολογική αναβάθμιση των Α. Ι. Λ. τότε θα σημειωθούν σοβαρά διοικητικά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας τα οποία θα πολλαπλασιαστούν στο στάδιο της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων αφού με τον τρόπο αυτό καταργείται η πολυδιαφημιζόμενη διοικητική και οικονομική τους αυτοτέλεια που απαιτείται για την εφαρμογή του νέου Συστήματος Υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα