ΠΑΣΥΕΑ: Ζητούν επιδότηση για απόσυρση παλαιών οχημάτων

Οι εγγραφές των νέων οχημάτων τον Αύγουστο κατέδειξαν ότι οι Κύπριοι αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στη συντριπτική πλειοψηφία, γεγονός που επιβαρύνει περιβαλλοντικά με τις αυξημένες εκπομπές ρύπων, ένα θέμα στο οποίο η Κύπρος καλείται να εναρμονιστεί με τις οδηγίες της Ε.Ε., ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΕΑ Πάφου Ανδρέας Σιήκκης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων Πάφου είπε ότι θα πρέπει

η Κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά τη δυνατότητα επιδότησης για απόσυρση παλαιού τύπου οχημάτων, αφενός μεν για την προστασία των πολιτών και αφετέρου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Σιήκκης είπε ότι με τη σημερινή κατάσταση στα οικονομικά του μέσου πολίτη, αλλά και τα αυστηρά κριτήρια των τραπεζών στη χορήγηση δανείων, είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να μπορεί να επωμιστεί το βάρος της αγοράς νέου αυτοκινήτου, αφού οι τιμές είναι προκαθορισμένες.

Αντίθετα, στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση της τελικής τιμής και αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που οι Κύπριοι αγοράζουν μεταχειρισμένα οχήματα.

Ο κ. Σιήκκης είπε ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και ότι προτίθενται να θέσουν το θέμα προς συζήτηση, αφού, σε αντίθετη περίπτωση, το κράτος θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμα στην Ε.Ε.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα