Περδίκης: Υπερήφανος για το Κίνημα που θα παραδώσω

Ικανοποιημένος και υπερήφανος δηλώνει ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ενόψει του αυριανού συνεδρίου του κόμματος.

«Είναι γι’ αυτό που νιώθω ικανοποιημένος, ίσως και λίγο περήφανος, που θα παραδώσω – εγώ και όσοι εργαστήκαμε γι’ αυτό – ένα πολιτικό κίνημα στον Κυπριακό λαό, που είναι έτοιμο να προχωρήσει μπροστά, για τη Φύση και για τον Άνθρωπο, για το οικοσύστημα και για την κοινωνία, για τον κόσμο όλο αλλά και για τη μικρή αγαπημένη μας πατρίδα, την Κύπρο», αναφέρει.

Όπως τονίζει, «οι λαοί

του Ευρωπαϊκού νότου ζήσαμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια -και υποψιάζομαι ότι θα ζούμε για πολλά χρόνια στο προβλεπτό μέλλον- τις συνέπειες αυτών των πολιτικών. Ανεργία, φτώχεια, υποβάθμιση της υγείας και των κοινωνικών παροχών ήταν το αποτέλεσμα».

Ο κος Περδίκης δεν παραβλέπει να αναφερθεί και στην προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της Φύσης και τον αγώνα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

«Πρέπει να βρεθεί τρόπος να συνδυαστούν και να συνδεθούν με τους αγώνες υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των μικρών επιχειρήσεων, των νέων, των ανέργων, των αγροτών, των ηλικιωμένων, των θυμάτων των τραπεζών, των γυναικών, τελοσπάντων της κοινωνίας που δεινοπαθεί από τις συνέπειες των απάνθρωπων πολιτικών που ακολουθούνται παγκόσμια, Ευρωπαϊκά αλλά και στην πατρίδα μας. Το οικολογικό σύνθημα «σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά», πρέπει να πάρει πλέον καινούργιο νόημα και καινούργια δυναμική», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα