Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας; - Οι 8+1 επίδοξοι μνηστήρες

Ο ηγέτης του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Ρωσίας έχει ορίσει τους οκτώ υποψηφίους που πιστεύει ότι πιθανότατα θα αντικαταστήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως  Ρώσο πρόεδρο. Ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι επίσης αστειεύτηκε  συμπεριλαμβάνοντας τον εαυτό του στους επίδοξους «μνηστήρες» της προεδρίας της χώρας.

Σύμφωνα με το RT, o διάσημος για το παθιασμένο, πατριωτικό ρητορικό  του στυλ αντιπαράθεσής του, ο Ζιρίνοφσκι συχνά χλευάζεται ως κλόουν από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά είναι η πιο δημοφιλής πολιτική προσωπικότητα

της Ρωσίας εκτός της κυβέρνησης. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Levada του έβαλε τη «βαθμολογία εμπιστοσύνης» στο 13%. Αυτό είναι περισσότερο από τέσσερις φορές υψηλότερο από τη φιλόδοξη αντιπολιτευόμενη φιγούρα του Αλεξέι Ναβάλνι (3 τοις εκατό).

New Russian Presidential opinion poll from @levada_ru. Conducted in days following Alexey Navalny's alleged poisoning. If the election was next Sunday voters would choose:
Vladimir Putin 56%
Vladimir Zhirinkovsky (ultra-nationalist) 5%
Navalny (populist, anti-corruption ) 2% pic.twitter.com/FYT2tWTwAn

Bryan MacDonald (@27khv) September 5, 2020

Μιλώντας στο «Βράδυ με τον Βλαντιμίρ Σόλοβιεφ», στο τηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας 1, το βράδυ της Κυριακής, ο Ζιρίνοφσκι ξεχώρισε μια λίστα με ρωσικές πολιτικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας και μιας πρώην προέδρου, που μπορεί να διαδέχθουν τον Πούτιν στο Κρεμλίνο.« Ο Ζιρινόφκσι  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής πολιτικής για σχεδόν τρεις δεκαετίες, ως ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, και είναι σε θέση να κρίνει», σημειώνει το RT.

Ο πρώτος υποψήφιος που ονομάστηκε από τον Ζιρινόφσκι ήταν ο Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίν, ο πρώην φορολογικός αξιωματούχος που έγινε επικεφαλής της κυβέρνησης τον Ιανουάριο. Προηγουμένως άγνωστoς στη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, ο Μισουστίν έγινε γρήγορα σεβαστή φιγούρα και τώρα είναι μόνο πίσω από τον Πούτιν όσον αφορά τη βαθμολογία αξιοπιστίας του.

Ο Ζιρινόφσκι ανέφερε επίσης τον Σεργκέι Σόιγκου, έναν άλλο αξιωματούχο που οι δημοσκοπήσεις τον κατατάσσουν  μεταξύ των πιο δημοφιλών. Είναι ο σημερινός υπουργός Άμυνας και προηγουμένως ήταν ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας Ο Σόιγκου κατάγεται από τη Δημοκρατία της Tyva, στα σύνορα με τη Μογγολία, και είναι ένας από τους λίγους εκπροσώπους των εθνικών μειονοτήτων της Ρωσίας στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια στη λίστα βρίσκεται  ο Σεργκέι Νάρυσκιν, πρώην πολιτικός που είναι τώρα διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικών, η απάντηση της Μόσχας στην CIA. Παρόμοιας ηλικίας με τον Πούτιν, ο Νάρυσκιν  ασχολήθηκε με τα υψηλότερα επίπεδα της ρωσικής κυβέρνησης για κάποιο διάστημα, στο παρελθόν ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρχηγός της προεδρικής διοίκησης και πρόεδρος της κρατικής Δούμα.

Ο σημερινός πρόεδρος του κοινοβουλίου, Βγάτσεσλαβ Βολοντιν, ήταν επίσης στον κατάλογο του Ζιρινόφκι. Ως  πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, ο Βόλοντιν υπήρξε στενός βοηθός του Πούτιν και φημολογείται από καιρό ότι έχει προεδρικές φιλοδοξίες.

Ο Ζιρινόφσκι ονόμασε επίσης τον Δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν, πολιτικό που μερικές φορές διαχωρίζει τη γνώμη του στην πρωτεύουσα. Ο Σομπιανίν πιστώνεται ότι μεταμόρφωσε την πόλη κατά τη 10ετή θητεία του, έχοντας επενδύσει δισεκατομμύρια τόσο σε υποδομές όσο και σε αισθητικές αλλαγές. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση των Μοσχοβιτών τον χαρακτήρισε ως πιο αξιόπιστο από τους κατοίκους της πόλης από τον Πούτιν.

Στον κατάλογο των οκτώ πιθανών υποψηφίων, υπήρχε μόνο μία γυναίκα: η Βαλεντίνα Ματβιγένκο . Η ίδια είναι είναι γερουσιαστής και πρόεδρος του ανώτερου σώματος της Ρωσίας, έχοντας αναλάβει το ρόλο μετά από οκταετή θητεία ως κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης. Η κυβέρνηση της Ματβιγένκο  είδε την πόλη να κατασκευάζει σημαντικά έργα υποδομής, όπως γέφυρες και μια νέα περιφερειακή οδό, και ανέπτυξε τη μητρόπολη σε ένα από τα κορυφαία τουριστικά κέντρα στην Ευρώπη. Ωστόσο, η 71χρονη δεν είναι   δημοφιλής στην Αγία Πετρούπολη και κατηγορείται από πολλούς για την υποστήριξη σύγχρονων οικοδομικών έργων που συγκρούονται με την αιώνια αισθητική της πόλης.

Το νεότερο άτομο που ονομάστηκε από τον Ζιρινόφκι,  μόλις 48 ετών, είναι ο Αλεξέι Ντγιούμιν, ο σημερινός κυβερνήτης της Περιφέρειας Τούλα, 200 χλμ. από τη Μόσχα. Ο Ντγιούμιν θεωρείται διεθνώς ότι έπαιξε ζωτικό ρόλο στην απορρόφηση της Κριμαίας το 2014, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε. Πριν από το ρόλο του στην Τούλα, ήταν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Το τελευταίο όνομα στη λίστα είναι ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, το δεξί χέρι του Πούτιν εδώ και χρόνια. Ο Μεντβέντεφ είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής από τον μέντορά του και άφησε τον ρόλο του ως πρωθυπουργός πέρυσι για να γίνει αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τον Δεκέμβριο, μια ρωσική δημοσκόπηση χαρακτήρισε  την παραίτησή του ως το καλύτερο πολιτικό γεγονός του 2020.

Παρά τον κατάλογο πολλών υποψηφίων, ο Ζιρινόφσκι προέβλεψε ότι κανένας από αυτούς τους οκτώ δεν θα γίνει ο επόμενος ηγέτης της Ρωσίας, ωστόσο. Αντ 'αυτού, είπε, ο επόμενος πρόεδρος θα ήταν κάποιος για τον οποίο «όλη η χώρα περιμένει πάνω από 34 χρόνια» , φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον εαυτό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα