Πόσο κοστίζει η ζωή στην Κύπρο - Αναλυτικά για κάθε επαρχία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα στοιχεία που δημοσιεύει η πλατφόρμα expatistan.com για το κόστος ζωής στην Κύπρο και έφερε στο φως ο «Φιλελεύθερος», σχολίασαν στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Γιάγκος Χατζηγιάννης και ο Πόλυς Κουρουσίδης.

Αρχικά ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι πληθωρισμός έχει πλήξει τα

νοικοκυριά και το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί σημαντικά, είναι το θέμα των επιτοκίων, οι περισσότεροι Κύπριοι έχουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Είναι επίσης το θέμα των καυσίμων και τα ακίνητα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σταθεροποίηση του πληθωρισμού στην Κύπρο είμαστε σε καλά επίπεδα και προβλέπεται συνεχής μείωση του πληθωρισμού», σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι, εκεί που τέθηκε ο κατώτατος μισθός στα 940 ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πολλοί έχουν πρόβλημα διαβίωσης στα βασικά και είναι εδώ που το κράτος θα πρέπει να βοηθήσει τις ευάλωτες ομάδες με επιδόματα  αλλά και τόνωση της ανάπτυξης.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων, ανέφερε ότι ενοίκια ή οι δόσεις αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό που χρειάζεται ένα νοικοκυριό να ξοδέψει τον μήνα.

Σημείωσε ότι παρόλο που στην Κύπρο όλα είναι στα ύψη σε σύγκριση με την Ευρώπη, είμαστε πολύ καλό σημείο αλλά επειδή μπορεί να χειροτερέψουν τα πράγματα θα πρέπει να παρθούν μέτρα κυρίως για την στεγαστική πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα