Πούτιν: «H Οδησσός είναι σίγουρα μια ρωσική πόλη και λίγο Εβραϊκή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρωσία εργάζεται για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της, ενώ συνεχίζει την ειδική της επιχείρηση στην Ουκρανία και υπερασπίζεται τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τον λαό της, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της Λέσχης συζήτησης Valdai.

Σχετικά με το πυρηνικό δόγμα

Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του εθνικού πυρηνικού δόγματος, καθώς το ανταποδοτικό χτύπημα της Ρωσίας μετά από μια πυρηνική επίθεση από έναν πιθανό επιτιθέμενο δεν θα αφήσει τον εχθρό με πιθανότητες επιβίωσης. «Κανείς

με το σωστό μυαλό και την καθαρή του μνήμη δεν θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας».

Η Ρωσία ήταν επιτυχής όσον αφορά την πυρηνική αποτροπή, καθώς στην πραγματικότητα ολοκλήρωσε τις εργασίες για τον πύραυλο Sarmat και σύντομα θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της και θα τον θέσει σε μάχιμη υπηρεσία μαζί με τον πύραυλο Burevestnik.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πραγματοποιηθούν πυρηνικές δοκιμές, αλλά θεωρητικά, η Ρωσία θα μπορούσε να ακολουθήσει μια προσέγγιση αντιπαράθεσης καθώς οι ΗΠΑ απέτυχαν να επικυρώσουν τη Συνθήκη για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών. «Ωστόσο, εναπόκειται στα μέλη της Κρατικής Δούμας να αποφασίσουν».

Για Οδησσό

«Η Οδησσός είναι σίγουρα μια ρωσική πόλη, και λίγο εβραϊκή, αυτό λέμε τώρα: λίγο».

Putin: "Odesa is certainly a Russian city, but a little bit Jewish". pic.twitter.com/ZiOUNGmoxB

— NEXTA (@nexta_tv) October 5, 2023

Σχετικά με τις προοπτικές για δυτική υποστήριξη στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια τεχνική «καθυστέρηση στην υποστήριξη της Ουκρανίας» αλλά η Ουάσιγκτον «θα βρει» περισσότερα χρήματα. Οι Αμερικανοί θα τυπώσουν χρήματα όπως έκαναν κατά την πανδημία του κορωνοϊού. «Ενώ μπορούμε να δούμε την οικονομία των ΗΠΑ να αναπτύσσεται», ο πραγματικός παραγωγικός τομέας της Ευρώπης «βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση». «Το βάρος του πληθυσμού αυξάνεται» λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ωστόσο, η Ουκρανία δεν θα αντέξει χωρίς ξένη βοήθεια. Θα «σταματήσει» εκτός και αν συνεχίσει να λαμβάνει 4-5 δις δολάρια κάθε μήνα και χωρίς δυτικές προμήθειες όπλων, το Κίεβο «θα διαρκέσει μόνο μια εβδομάδα».

Η Ρωσία ήταν πάντα αντίθετη στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αλλά ποτέ δεν αντιτάχθηκε στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Ωστόσο, η οικονομία της Ουκρανίας είναι δυσλειτουργική και ο πληθυσμός της έχει μειωθεί από 41 εκατομμύρια σε 19,5 εκατομμύρια. Εάν οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να το αντιμετωπίσουν, «τότε γίνετε be my gest».

Διαβάστε επίσης: «Το αεροσκάφος του Πριγκόζιν ανατινάχτηκε από χειροβομβίδες στο εσωτερικό του»

Για θέμα ναζισμού

Η «διασφάλιση της αποναζιστηκοποίησης» της Ουκρανίας είναι ένας κοινός στόχος για ολόκληρο τον κόσμο και αυτό που συνέβη στο κοινοβούλιο του Καναδά αποδεικνύει ότι είναι σχετικό.

Ο πρώην πρόεδρος του καναδικού κοινοβουλίου έθεσε «τους συνεργάτες του Χίτλερ, τα στρατεύματα των SS και τις σημερινές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στο ίδιο επίπεδο», ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος είναι Εβραίος, χειροκρότησε έναν βετεράνο Ναζί.

Στα παγκόσμια οικονομικά

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα «δεν είναι τέλειο ή ισορροπημένο ή σύμφωνο με τα συμφέροντα της παγκόσμιας πλειοψηφίας». Συγκεκριμένα, τα αφρικανικά έθνη επιβαρύνονται από δάνεια αξίας άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. «Δεν θα πληρώσουνί ποτέ». Η Ρωσία, ωστόσο, έχει μειώσει σημαντικά τα χρέη της.

Δεν χρειάζεται οι BRICS να δημιουργήσουν ένα ενιαίο νόμισμα, αν κρίνουμε από την εμπειρία του ευρώ. Η ομάδα χρειάζεται ένα κοινό σύστημα πληρωμών με βάση τα εθνικά νομίσματα.

Για ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα

Η Ρωσία και η Ευρώπη μοιράζονται τον ίδιο «πολιτιστικό κώδικα» που βασίζεται στον Χριστιανισμό. Ωστόσο, η Ευρώπη δημιουργεί «ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα», ενώ η Ρωσία κρατά την πόρτα ανοιχτή.

Η Ευρώπη αναγκάστηκε να σταματήσει τις συναλλαγές με τη Ρωσία και ακολούθησε τις ΗΠΑ, παρόλο που η ευημερία της βασιζόταν στις φθηνές προμήθειες ενέργειας από τη Ρωσία και στην πρόσβαση στην κινεζική αγορά. Ως αποτέλεσμα, «πολλοί Ευρωπαίοι λένε τώρα ότι η Ευρώπη έχασε την κυριαρχία της».

Keywords
Τυχαία Θέματα