Πρέσβης ΕΕ: Η Τουρκία να συζητήσει τα προβλήματα με Κύπρο-Ελλάδα

«Η Τουρκία θα πρέπει να συζητά τα προβλήματα με τους κοντινούς της γείτονες, την Κύπρο και την Ελλάδα», δήλωσε ο πρέσβης της Ε.Ε. στην Άγκυρα, Κρίστιαν Μπέργκερ, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Αναντολού’, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

«Πάντα λέμε ότι η Τουρκία και η Ε.Ε. χρειάζονται η μια την άλλη. Ασφαλώς και υπάρχουν αρκετά πολιτικά προβλήματα που πρέπει να συζητήσουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχαν αρκετές χώρες με τις οποίες η Τουρκία

είχε προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα ξεπεράστηκαν. Και πάλι όμως θα πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα της Τουρκίας με τους πιο κοντινούς της γείτονες, όπως την Ελλάδα και την Κύπρο», σημείωσε ο Κρίστιαν Μπέργκερ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι πέρυσι πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε., προσθέτοντας ότι τον Μάρτιο θα γίνουν επίσης σημαντικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και ότι υπάρχει αισιοδοξία για τις σχέσεις των δύο χωρών. «Αν εξετάσουμε την παρούσα κατάσταση, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τις μελλοντικές σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε.», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα