Πρό της μεγάλης ανατροπής του κομματικού συστήματος

Ένα χρόνο πρίν από τις Βουλευτικές εκλογές του 2016 η Κυπριακή κοινωνία βιώνει τις τραγικές επιπτώσεις του τραπεζικού εγκλήματος και της κρατικής χρεοκοπίας.

Οι κατακρεουργημένοι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τα κόμματα και γενικότερα το πολιτικό σύστημα που φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την επελθούσα καταστροφή. Ο μόνος θεσμός που ακόμα κρατεί είναι η Δικαιοσύνη στην οποία η αιμάσσουσα κοινωνία εναποθέτει τις ελπίδες της για κάθαρση και δημιουργία των προυποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο.

Μέσα

σαυτό το ομιχλώδες τοπίο, η κυβέρνηση και τα κόμματα έχουν μια μοναδική ευκαιρία μέχρι τις εκλογές να προβούν σε σημαδιακές ενέργειες που θα τονώσουν την αξιοπιστία τους η οποία βρίσκεται στο ναδίρ. Προς την κατεύθυνση αυτή, πρώτιστος στόχος θα πρέπει να είναι η ταχεία πάταξη της κραυγαλέας φοροδιαφυγής, η πρόταξη σθεναρής αντίστασης στους αδαείς τραπεζίτες και η ορθολογιστική προσέγγιση του φλέγοντος ζητήματος των εκποιήσεων.

Φοροδιαφυγή

Οι αρχές του κράτους οφείλουν να επιδείξουν θάρρος και τόλμη για προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης των μεγάλων φοροφυγάδων και φοροδιαφυγάδων. Ταυτόχρονα, κυβέρνηση και βουλή επιβάλλεται να υιοθετήσουν επειγόντως τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να εφαρμοσθεί η φορολόγηση στη βάση του τεκμηρίου πολυτελούς διαβίωσης.

Εκποιήσεις

Πρώτιστο μέλημα πρέπει να είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας των νοικοκυριών που τα εισοδήματα τους έχουν μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους.

Τραπεζικό –Μεγαλοοφειλέτες

Οι τραπεζίτες που έσυραν την χώρα στην άβυσσο θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά αλλά και να επιστρέψουν τα κλεμμένα. Εδώ ακριβώς θα δοκιμασθεί η Δικαιοσύνη ως ο μόνος θεσμός που δεν έχει απαξιωθεί στη συνείδηση του λαού. Παράλληλα, θα πρέπει:

Να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα το τοπίο γύρω από τα ονόματα βουλευτών και πολιτικών που έχουν μεγάλα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι σχέσεις τους με τους τραπεζίτες.Να διασαφηνισθεί η σχέση μεταξύ τραπεζιτών [ πρών και νύν ] μεγαλοοφειλετών –πολιτικών προσώπων.Να εξακριβωθεί ποιοι [τραπεζίτες και μη ] και υπό ποιές συνθήκες χρηματοδοτούσαν κόμματα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, πάντως, λένε πώς τραπεζίτες εκβιάζουν πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να μην προωθηθούν νομοθετικά ή άλλα μέτρα που θα επηρεάσουν ζωτικά τραπεζικά συμφέροντα.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ –ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αν παρελπίδα, οι πολιτικοί ταγοί με πρώτους τους κυβερνώντες δεν συγκρουσθούν τούτη την ώρα με συγκεκριμένα κατεστημένα της οικονομικής ολιγαρχίας και των τραπεζιτών στο βαθμό που θα ικανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα, θα απαξιωθούν ολοκληρωτικά στη συνείδηση του λαού.Το βέβαιον σε τούτη τη σκληρή δοκιμασία του τόπου είναι ότι οι πολίτες μπορούν με τη δύναμη της ψήφου τους το 2016, να ανατρέψουν το υφιστάμενο κομματικό σκηνικό στέλλοντας στο σπίτι τους μιά για πάντα τους φορείς της πολιτικής αναξιοπιστίας και της ασύδοτης κομματοκρατίας. Επιλέγοντας τους άριστους και τους τίμιους οι ψηφοφόροι μπορούν να διανοίξουν ανοιχτούς ορίζοντες για τον τόπο και τη δυσπραγούσα κοινωνία. Ιδού η Ρόδος.

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του SigmaLive.com
Keywords
Τυχαία Θέματα