«Είχαμε καλομάθει στην Ευρώπη, όμως τώρα επιστρέφουμε, τεράστια η πρόκληση»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Τρανζίσιον» του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

«Όποια κι αν ήταν η επιλογή, καθρέφτης είναι το γήπεδο και τα αποτελέσματα. Η διαφοροποίηση σε σύγκριση με άλλες επιλογές είναι οι περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις -ακόμη και στο ανώτερο επίπεδο του ισπανικού ποδοσφαίρου. Τον πλαισιώνουμε με συνεργάτες που είτε υπάρχουν είτε έρχονται. Δημιουργείται ένα καινούργιο προπονητικό

επιτελείο και πρώτος απ’ όλους ο Ρόκα καλείται να κάνει τη ζωή του νέου μας προπονητή εύκολη, όπως άλλωστε και ο κόσμος και η διοίκηση, ώστε να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες με υπέρτατη πρόκληση τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχίζουμε από τον β' προκριματικό γύρο, υποψήφιες αντίπαλοι είναι οι Ντινάμο Κιέβου και Μίντγιλαντ, αμφότερες έχουν παραστάσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ουκρανική σχολή από τη μία, ο τροφοδότης της εθνικής Ουκρανίας, από την άλλη μια ομάδα που έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια, με πολύ καλούς παίκτες.

Είχαμε καλομάθει στην Ευρώπη, την περασμένη διετία δεν τα καταφέραμε, μας είχε κακοφανεί, τώρα επιστρέφουμε, είναι τεράστια η πρόκληση, Αν εξασφαλίσουμε πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζεται το όνειρο. Αν όχι, πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας στο Γιουρόπα ή στο Κόνφερενς Λιγκ.

Αυτά που βιώσαμε στο παρελθόν σε αντίστοιχες καταστάσεις είναι ότι ξεκινάμε μεν πρώτοι απ’ όλους, αλλά από την άλλη είναι μεγάλο πλεονέκτημα, το είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια που παίζαμε Ευρώπη, ότι έχουμε βασικό κορμό και δεν θα κάνουμε 19 μεταγραφές το καλοκαίρι και τέσσερις το χειμώνα. Θα πάμε σε κινήσεις ουσίας και προσεγμένες, για περισσότερη ποιότητα και βάθος στο ρόστερ, ώστε αν όλα πάνε κατ' ευχήν η ομάδα να ανταποκριθεί σε τρία ταμπλό.

Το συμβόλαιο του Μίκελ Γκονθάλεθ έχει ολοκληρωθεί, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί. Εντελώς διαφορετική περίπτωση ήταν ο Ακοράν -λόγω της προσφοράς του και του τρόπου που αποχώρησε. Ήταν φίλος με όλους, πολύ ξεχωριστός χαρακτήρας.

Δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν κι άλλοι, διότι δεν έχουμε πολλές θέσεις στο ρόστερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα