Ψηφοφορία στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά Στέφανου Κασσελάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε από τα μέλη της ομάδας των «87», τα οποία με κείμενό τους ζήτησαν αρχικά από τον κ. Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση προκειμένου να διεξαχθούν νέες εκλογές

για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό, προκειμένου να «περάσει» η πρόταση μομφής, πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του οργάνου. Με βάση τους καταλόγους, που έχουν προκύψει μετά από τις αποχωρήσεις και της αντικαταστάσεις στελεχών, η απαιτούμενη πλειοψηφία θα επιτευχθεί με 148 θετικές ψήφους.

Την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσαν τα 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία από το πρωί του Σαββάτου είχαν δημοσιοποιήσει κείμενο με σκληρή κριτική και με τις υπογραφές τους.

Την διαδικασία σχολίασε σκωπτικά ο Πρόεδρος του κόμματος. «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν». Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη. Καθώς υπήρχε διαφωνία επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Αυτό αφορούσε και το σκωπτικό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη στους δημοσιογράφους, σε κάποια στιγμή που βγήκε για λίγο από την αίθουσα. Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «για να σας απαντήσω θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».

Να καταθέσουν πρόταση μομφής είχε καλέσει νωρίτερα τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να πάει σε εκλογές. «Πλήρη τρήση της νομιμότητας. Καταθέσετε πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό. Όχι κρυφά, κοιτώντας τον κόσμο στα ματιά», σημείωσε.

Ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε πως εξελέγη με ποσοστό 56% και ότι θα φέρει εις πέρας το «στόχο», δηλαδή να «διαλύσει κάθε φράξια, κάθε φρουρά, κάθε μαγαζί και κάθε παραμάγαζο», ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει ανάγκη την καρέκλα του προέδρου» και όπως είπε δεν είναι καν «άνετη» από τα «μαχαίρια» στην πλάτη.

Για τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είπε πως τον σέβεται και ότι αυτός τον έβαλε στην πολιτική, ωστόσο διαφώνησε μαζί του γιατί δεν τον στήριξε ως εκλεγμένο πρόεδρο.

Αναφέρθηκε επίσης στον Παύλο Πολάκη τονίζοντας ότι δεν έχει πρόβλημα να παραδεχτεί ότι έκανε «λάθος» για τη διαγραφή του, ωστόσο, για τις κατηγορίες του περί  «lifestyle μασκαριλίκια», διερωτήθηκε αν οι δικές του αναρτήσεις με την οικογένειά του ανήκουν σε ένα «αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής» και ανέφερε πως «δεν ντρέπεται» για τη δική του ζωή και ότι η αριστερά θα έπρεπε να «γιορτάζει τη μοναδικότητα του καθενός».

Την αμφισβήτησή του στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη εξέφρασε χθες δημοσίως στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Παύλος Πολάκης και του ζήτησε να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογή αρχηγού.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τον Στέφανο τον στήριξα αλλά έπεσα έξω, ο Στέφανος και καλό παιδί είναι και φιλότιμο έχει και καλές προθέσεις έχει, αλλά για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει».

Διαβάστε επίσης: Πρόταση μομφής εναντίον Κασσελάκη από τους «87» με 100 υπογραφές

Keywords
Τυχαία Θέματα