Σαν σε προπόνηση!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το "δεξί" τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στη Super League, επικρατώντας με 3-0 του Πανιωνίου στο "Γ. Καραϊσκάκης", χάρη στα γκολ των Κώστα Φορτούνη, Ανδρέα Μπουχαλάκη και Ματιέ Ντοσεβί.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και

επέβαλε το ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Άλφρεντ Φινμπόγκασαν έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους", όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από την εστία του Νίκου Παπαδόπουλου. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα πίεσαν ψηλά και ώστε να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος της αμυντικής γραμμής του Πανιωνίου.

Από την άλλη πλευρά, οι "κυανέρυθροι" έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Τελικά, η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, καθώς στο 25' ο Τζίμι Ντουρμάζ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κώστας Φορτούνης με εξαιρετικό κατέβασμα και σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 1-0. Στο ριπλέι της φάσης αποδεικνύεται πως ο Έλληνας άσος έχει κατεβάσει την μπάλα με το χέρι. Μετά την επίτευξη του γκολ η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε ακόμα δύο-τρεις καλές στιγμές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρος.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό ο Πανιώνιος έχασε μία σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει τον αγώνα. Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε το σουτ στην κίνηση, ύστερα από λάθος του Δημήτρη Σιόβα, όμως ο Ρομπέρτο έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι "ερυθρόλευκοι", με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Φορτούνη, επιχείρησαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ ώστε να "καθαρίσουν" την υπόθεση νίκη.

Και τα κατάφεραν στο 72ο λεπτό με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Έλληνας μέσος επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Δημήτρη Χατζηησαΐα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο βάθος της εστίας του εξουδετερωμένου Παπαδόπουλου. Το "κερασάκι" στην τούρτα έβαλε ο Ματιέ Ντοσεβί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με όμορφο συρτό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ του Πανιωνίου.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Πάρντο (75' Σεμπά), Ντουρμάζ, Φορτούνης (87' Ντοσεβί), Φινμπόγκασον (69' Χάρα).

Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Μπουμάλ, Μπακασέτας (77' Καθάριος), Ντουρμισάι (65' Ανσαριφάρντ).

Keywords
Τυχαία Θέματα