Σαββατοκύριακο αποφάσεων για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Καθοριστικές αποφάσεις μετά το μπάχαλο που προκλήθηκε για τις καταγγελίες στην Επιτροπή Θεσμών με το ζήτημα της Αρχής Εξυγίανσης της πρώην Λαϊκής, αλλά και τη λίστα των μη εξυπηρετούμενων δανείων βουλευτών, αναμένεται να ληφθούν το Σαββατοκύριακο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιστρέφει το μεσημέρι από την Αίγυπτο και θα έχει σειρά συναντήσεων και συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στις 12.45 θα δεχθεί τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και μισή ώρα αργότερα τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής

Θεσμών της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, με τον οποίο είχε και τηλεφωνική επικοινωνία χθες.

Στις 6.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Αύριο στις 11.30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων και το απόγευμα θα συναντηθεί με τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας και ακολούθως με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, έδωσε οδηγίες για διεξαγωγή ποινικής έρευνας για τα όσα διαμείφθηκαν στην επιτροπή θεσμών και συγκεκριμένα για τις αναφορές για κατ’ ισχυρισμό δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Κεντρική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου, έδωσαν σειρά διευκρινήσεων σε σχέση με τη λίστα βουλευτών οι οποίοι, σύμφωνα με ισχυρισμούς, έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιος και πότε έδωσε οδηγία για ετοιμασία της λίστας.

Από την πλευρά της η Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει ότι ουδέποτε δόθηκαν οδηγίες για ετοιμασία της συγκεκριμένης λίστας, ενώ η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη λίστα ζητήθηκε τον Ιανουάριο από την Κεντρική Τράπεζα. Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη σε δηλώσεις της στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ, διαψεύδει κάτι τέτοιο, προκαλώντας μάλιστα να δοθεί στη δημοσιότητα η οδηγία αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα