Σημαντικές επαφές Αναστασιάδη στην Κίνα

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα οικονομίας, και οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας.

Ο Πρόεδρος, συνοδεύεται από τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και `Εργων Μάριο Δημητριάδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στο Πεκίνο θα μεταβεί, επίσης, και επιχειρηματική

αποστολή από την Κύπρο. Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα οικονομίας.Στη διάρκεια της επίσκεψης θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως των μεταφορών, του τουρισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων. Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Κίνα, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει ρόλο να διαδραματίσει στο Κυπριακό.

Αύριο και μεθαύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει σε ειδική Σύνοδο, που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας με τίτλο “Ο Δρόμος του Μεταξιού”. Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις και με άλλους αρχηγούς κρατών της περιοχής, που θα συμμετάσχουν στο Σύνοδο. Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος αρχηγός κράτους μέλους της ΕΕ, που προσκλήθηκε να συμμετάσχει.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας και ακολούθως θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμή του ο Αντιπρόεδρος της χώρας. Κατά την παραμονή του στο Πεκίνο, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα μιλήσει σε Πανεπιστήμιο της Κίνας.

Το Σάββατο θα χαιρετίσει επιχειρηματικό φόρουμ, που διοργανώνεται από το ΚΕΒΕ στο Πεκίνο.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τη Σαγκάη, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τις αρχές της πόλης και με μεγάλες κινέζικες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Επίσης, θα χαιρετίσει φόρουμ, που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα