Σημαντική επιτάχυνση του πληθωρισμού το Φεβρουάριο

Σημαντική επιτάχυνση παρουσίασε το Φεβρουάριο του 2017 ο πληθωρισμός, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,7% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των αυξήσεων στις τιμές των πετρελαιοειδών και του ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο μήνα θετικής διακύμανσης του δείκτη τιμών καταναλωτή (Ιανουάριος 0,5%). Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα κυμανθεί σε θετικά επίπεδα το 2017 έπειτα από τριάμισι χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Φεβρουάριο του 2017

αυξήθηκε κατά 0,34 μονάδες, φτάνοντας στις 98,87 μονάδες σε σύγκριση με 98,53 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Οι μεγαλύτερες μεταβολές στις οικονομικές κατηγορίες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2016 καταγράφηκαν στις κατηγορίες του ηλεκτρισμού και των πετρελαιοειδών με αυξήσεις 17,5% και 15,9% αντίστοιχα. Σε σύγκριση με προηγούμενο μήνα, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην κατηγορία του ηλεκτρισμού με 4,9%.

Στις κατηγορίες των αγαθών και υπηρεσιών, η μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση (Φεβρουάριος 2016) καταγράφηκε στον τομέα της στέγασης, ύδρευσης, ηλεκτρισμός και υγραέριο με 6,69%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασε η κατηγορία αλκοολούχα ποτά και καπνός με 2,8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα