Σκληρή γλώσσα Χάσικου κατά Γ.Ελεγκτή για τα απορρίμματα

Σκληρή γλώσσα ΥΠΕΣ Σωκράτη Χάσικου, κατά Γενικού Ελεγκτή με αφορμή την επταετή επέκταση της σύμβασης με τον Ανάδοχο της ΟΕΔΑ Κόσιη, εταιρεία του ομίλου-κολοσσού Μπόμπολα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Σημερινή» δύο επιστολές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη αφήνουν να νοηθεί ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, αγνοώντας συστάσεις του Γ. Ελεγκτή και νομική γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα, προχωρεί, κατά παράβαση νομοθεσιών, σε επταετή επέκταση της σύμβασης.

«Ο Γενικός Ελεγκτής μπορεί να έχει τις απόψεις

του όμως ο συγκεκριμένος Γενικός ελεγκτής συμπεριφέρεται και ως εκτελεστική εξουσία και ως νομική υπηρεσία», επεσήμανε ο κ. Χάσικος. Ο καθένας είπε, πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του. Με τις λογικές του Γενικού Ελεγκτή, πρόσθεσε, θα παραλύσει το κράτος.

Είπε επίσης ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, καλλιεργεί μια νοοτροπία τρόμου ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους και παρεμβαίνει ο σε όλες της αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο κ. Χάσικος διερωτήθηκε ποιος κυβερνά τον τόπο. «ο εκλελεγμένος πρόεδρος και το διορισθέν Υπουργικό Συμβούλιο ή ο Γενικός Ελεγκτής»; «Δεν υποβαθμίζω το ρόλο της ελεγκτικής υπηρεσίας όμως λέγω ναι στον έλεγχο, όχι στην υπερβολή, όχι στην ανθρωποφαγία», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΣ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι η επέκταση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου του εργολάβου, είναι καθόλα νόμιμη. «Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα την οποία επικαλείται ο Γενικός Ελεγκτής κατ’ εμάς δεν είναι απαγορευτική για να προχωρήσουμε στην επέκταση».

«Εμείς θα προχωρήσουμε στην υπογραφή του συμβολαίου για να υπάρξει μείωση στα τέλη που καταβάλλουν οι πολίτες στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για τα σκύβαλα και ας βγει ο γενικός ελεγκτής να πει τα δικά του»

Νόμιμη η επέκταση του συμβολαίου απαντά η Κυβέρνηση

Μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα προηγούμενη απόφαση του με την οποία, για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, ρυθμίζει με απόλυτα νόμιμα τρόπο τη μείωση των τελών για τα σκύβαλα και απορρίμματα από 75 ευρώ σε 39 ευρώ τον τόνο και για το σκοπό αυτό τροποποιήθηκε πρόσφατα το συμβόλαιο του υφιστάμενου εργολάβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα