Στα «σκαριά» νέο σχέδιο, υποκατάστατο του «ΕΣΤΙΑ»

Θέμα μερικών μηνών είναι, κατά τον οικονομικό διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, η ολοκλήρωση ειδικού σχεδίου, υποκατάστατου του Εστία, για όσους έχουν λάβει δάνεια από διάφορους κρατικούς φορείς ή για σκοπούς αυτοστέγασης και δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους.

«Τυγχάνει ετοιμασίας ειδικό σχέδιο για αυτές τις περιπτώσεις, το οποίο θα είναι κατ' αναλογία στην ίδια λογική.Απλώς η συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν μπορούν να ενταθούν γιατί υπάρχουν περιπτώσεις, που δεν υπάρχει καν τίτλος. Δηλαδή δεν έχουν τίτλο για να μπει υποθήκη και να επωφεληθούν του Σχεδίου (Εστία)», ανέφερε ο Γιώργος

Παντελή, Οικονομικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών. 

 Δεδομένου ότι πρόκειται για κρατική γη, σημειώνει, δεν μπορεί να προχωρήσει εκποίηση.

«Έχουν ήδη δοθεί οδηγίες, ειδικά στα τραπεζικά ιδρύματα, που παραχωρούσαν αυτά τα δάνεια στους πρόσφυγες ότι δεν πρέπει να προχωρούν με τις εκποιήσεις τέτοιων κατοικιών και η πληροφόρηση, που έχουμε μέχρι σήμερα είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει οποιαδήποτε εκποίηση πρώτης κατοικίας», σημείωσε ο κ. Παντελή. 

 Όσον αφορά στο Σχέδιο Εστία, οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που είχε επισημάνει στο παρελθόν η Σημερινή και που φέρουν τον αριθμό των δανειοληπτών που θα απορρίπτονται από το Σχέδιο λόγω βιωσιμότητας να είναι αυξημένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα