Στέλλα Κυριακίδου: Ανησυχίες για περισσότερα κρούσματα κοροναϊού στην Ευρώπη

Την Κύπρια Επίτροπο, αρμόδια για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου φιλοξένησαν τηλεφωνικώς, το βράδυ της Κυριακής (26/01) οι «Τομές στα Γεγονότα», η οποία αναφέρθηκε στις ανησυχίες που επικρατούν για την εξάπλωση του κινέζικου ιού, κοροναϊού.


Η κα Κυριακίδου ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αλλά και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). «Δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο σήμερα. Η κατάσταση παραμένει όπως και χθες. Την παρακολουθούμε από κοντά για να δούμε εάν θα προκύψουν και άλλα κρούσματα»,

είπε.

Όσον αφορά την έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ την Δευτέρα, ανέφερε πως εκεί θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα μας ενημερώσουν αν πρέπει να λάβουμε οποιαδήποτε άλλα μέτρα.

«Έχω ήδη μιλήσει χθες με τον υπουργό Υγείας της Κροατικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και είπαμε ότι σε περίπτωση που χρειαστεί θα συγκλειστεί συνεδρία υπουργών υγείας για να συντονιστούν τα επόμενα βήματα».

Πρόσθεσε πως «υπάρχουν ανησυχίες πως μπορεί να υπάρχουν και περισσότερα κρούσματα στις χώρες της Ευρώπης. Όμως είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το γεγονός ότι τα περιστατικά στη Γαλλία έχουν εντοπιστεί νωρίς, δείχνει το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας στην οποία βρισκόμαστε σαν Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δείτε σχετικό βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα