Στις Βρυξέλλες οι μαθητές του λυκείου Αραδίππου

Στις Βρυξέλλες θα βρεθούν τον Μάρτιο του 2018 μαθητές του Λυκείου Αραδίππου, ένα από τα 33 σχολεία απ’ όλη την Ευρώπη.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι σκοπός του ταξιδιού είναι «να μιλήσουν οι μαθητές στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για τον ρόλο που πιστεύουν πως θα διαδραματίσει ο πολιτισμός στο μέλλον της Ευρώπης. Οι μαθητές θα ανταλλάξουν ιδέες, θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν σχετικά με τρεις προτάσεις,

τις οποίες τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα συνεκτιμήσουν στις πολιτικές που θα χαράξουν».

Το σχολείο, προστίθεται «επελέγη για να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ένα σχολείο από κάθε κράτος μέλος της ΕΕ και από τις πέντε υποψήφιες προς ένταξη χώρες (Αλβανία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μαυροβούνιο, Σερβία και Τουρκία).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή!» (YEYS), διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών στο ευρωπαϊκό επίπεδο, και είναι η πιο εμβληματική της εκδήλωση για τη νεολαία. Μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για να μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους και να συνεργαστούν με επίκεντρο την ιδέα «Ενωμένοι στην πολυμορφία: το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού μέσα από τους νέους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα