Στο 3% ρίχνει τα επιτόκια ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης

Στο 3% μειώνει από την 1η Οκτωβρίου τα επιτόκια όλων των παλαιών δανείων, που χορηγήθηκαν την περίοδο πριν από την 1η Μαΐου του 2016 και τα οποία δεν είναι συνδεδεμένα με το βασικό του επιτόκιο, προχωρεί ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ), με τη μείωση των επιτοκίων, σε ορισμένες περιπτώσεις δανείων, να φθάνει και το 1,25%.

Συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΧΣ, μειώνεται στο 3% το επιτόκιο δανείων που ανήκουν στις κατηγορίες Στεγαστικά, Επαγγελματικά, Ανακαινίσεις και Ενεργειακή αναβάθμιση.

Τα επιτόκια των συγκεκριμένων δανείων κυμαίνονται σήμερα μεταξύ 3,25% και 4,25%

Κληθείς να σχολιάσει τη σχετική απόφαση του ΔΣ, η οποία αναρτήθηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του ΟΧΣ, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανδρέας Γεωργίου είπε ότι ο οργανισμός προχωρεί σε αυτή την ενέργεια, καθώς, λόγω της μείωσης γενικότερα των επιτοκίων των καταθέσεων, είναι σε θέση πλέον να μειώσει τα επιτόκια των παλαιών δανείων που αφορούν όλα τα στεγαστικά του σχέδια, τα οποία είναι στις κατηγορίες Στεγαστικά, Επαγγελματικά, Ανακαινίσεις και Ενεργειακή αναβάθμιση.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι η μείωση του επιτοκίου των συγκεκριμένων παλαιών δανείων, τα οποία δόθηκαν πριν από την 1η Μαΐου του 2016, αφορούν τόσο εξυπηρετούμενα δάνεια όσο και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος είναι να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες στην αποπληρωμή των δανείων τους, αλλά και να προβούν, όσοι το έχουν ανάγκη, σε βιώσιμες αναδιαρθρώσεις».

Τέλος, ο ΓΔ του ΟΧΣ, με την ευκαιρία της μείωσης των επιτοκίων, κάλεσε όσους δανειολήπτες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες για αποπληρωμή των δανείων τους να επισκεφθούν τον Οργανισμό, για να προβούν σε βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα