Στο ραντεβού με την ιστορία ήταν απούσα!

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε αγνώριστη στο Λίμπερετς και έχασε την πρόκριση από τα πρώτα 15 εφιαλτικά λεπτά

ΣΛΟΒΑΝ Λ. 3
9’, 14’, 41’ Σίκορα
ΑΕΚ 0

Το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τη ΑΕΚ έσβησε στα πρώτα 15 λεπτά του ψεσινού επαναληπτικού αγώνα στο Λίμπερετς. Τόσο χρόνο χρειάστηκε η Σλόβαν για να σκοράρει δύο φορές και ουσιαστικά να σφραγίσει την πρόκρισή της. Κατώτερη των προσδοκιών η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ, πλήρωσε με τον πιο σκληρό

τρόπο τα λάθη και την αδράνεια στην αμυντική γραμμή.

Ο Σίκορα, με το τρίτο προσωπικό γκολ, έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχαν οι Λαρνακείς για τη μεγάλη ανατροπή λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα. Οπισθοχώρησαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, βελτιώθηκε η ομάδα της Λάρνακας, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Χαμένο πέναλτι από τον Τομάς στο 88'. Στο 90’ ο Μουρίγιο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για αγκωνιά σε αντίπαλο.

Εφιαλτικό ξεκίνημα
Η Σλόβαν στην έδρα της παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιθετική και συνήθως επιβάλλει τον δικό της ρυθμό από το ξεκίνημα των αγώνων. Αυτό προσπάθησε να κάνει και χθες. Μπορεί να στα πρώτα λεπτά να μην ήταν ιδιαίτερα πιεστική και να απείλησε την εστία του Μίνιο, κατάφερε όμως να σκοράρει στην πρώτη ευκαιρία που δημιούγησε.

Και τη δημιούργησε ο σπουδαίος Μίλαν Μπάρος με υπέροχη ατομική ενέργεια. Στο 9’’ ο άλλοτε άσος της Λίβερπουλ μπήκε από πλάγια στην περιοχή, πέρασε από τέσσερεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (!) και με παράλληλη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Σίκορα.

Τα χειρότερα για την ομάδα μας έπονταν. Πριν καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί του κόσμου, οι Τσέχοι έπιασαν και πάλι τους παίκτες του Ιντιάκεθ στον ύπνο και σκόραραν με πανομοιότυπο τρόπο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του να κάνει συρτή σέντρα από δεξιά και τον Σίκορα να βρίσκεται και πάλι στη σωστή θέση για το 2-0.

Η ευκαιρία του Ιβάν
Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, η ΑΕΚ ήξερε πως μόνο με ένα γρήγορο γκολ θα επανακτούσε κάποιες πιθανότητες πρόκρισης. Και θα μπορούσε να το πετύχει στο 19’ με τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο τελευταίος όμως έκανε καλό τελείωμα στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του. Ακριβώς την ίδια κατάληξη είχε και το δεύτερο σουτ της ΑΕΚ, και πάλι με τον Σκοπιανό, ο οποίος δεν έβαλε δύσκολα στον Ντουπράβκα.

Τη σκότωσε!
Η μίνι αντίδραση της ΑΕΚ όχι μόνο δεν έφερε το ζητούμενο, δηλαδή το γκολ, αλλά πριν από το τέλος του αγώνα δέχτηκε και τρίτο γκολ και κάπως έτσι έσβησε και η τελευταία σπίθα ελπίδας για πρόκριση. Στο 41' η ομάδα του Ιμανόλο Ιντιάκεθ πλήρωσε για τρίτη φορά την τραγική ανασταλτική της λειτουργία. Αυτή τη φορά δέχθηκε γκολ ελεύθερο του αντίπαλου τερματοφύλακα! Ο Βοχ έβγαλε με κεφαλιά-πάσα στον Σίκορα στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ.

Διαδικαστικού χαρακτήρα
Η υπόθεση-πρόκριση είχε κριθεί. Το μοναδικό που απέμενε στην ΑΕΚ ήταν να μαζέψει κάπως τα κομμάτια της και να πετύχει τουλάχιστον το γκολ της τιμής. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές, ενώ πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα έκανε και την τρίτη.

Από τη μια οι αλλαγές του Ιντιάκεθ και από την άλλη η οπισθοχώρηση των παικτών της Σλόβαν είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα του αγώνα. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και πάλι όμως χωρίς να καταφέρει να βάλει δύσκολα στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ούτε από τα 11 βήματα!
Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Στα τελευταία λεπτά όμως η ΑΕΚ έκανε μια τελευταία προσπάθεια για να φτάσει στο γκολ της τιμής, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ούτε καν από τη βούλα του πέναλτι!

Στο 88’ ο Ακοράν έχασε σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 3-1, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τομάς δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε σπρώξιμο του Ποκόρνι.

Ο επίλογος της εφιαλτικής βραδιάς για την ΑΕΚ στο Λίμπερετς γράφτηκε με την απευθείας κόκκινη που δέχθηκε ο Μουρίγιο για εκτός φάσης χτύπημα (αγκωνιά) σε αντίπαλο.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Κίτρινη: Μπάρος / Τομάς
Κόκκινη: Μουρίγιο

Σλόβαν (4-1-4-1): Ντουπράβκα, Μπρέιτε, Κουφάλ, Σίκορα, Φόλπρεχ, Χοβόρκα, Μπάρτοσακ, Βουκχ, Μπάρος (82' Κομλιντζένκο), Ποκόρνι, Μπαρτλ (79' Ναβρατίλ).

ΑΕΚ (4-1-4-1): Μίνιο, Μιντίκκης (46' Χαραλαμπίδης), Χαραλάμπους (46 Ακοράν), Μουρίγιο, Μόισοφ, Λαρένα, Μπόλγιεβιτς, Τομάς, Τέτε (59' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι, Άλβες.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
9’ 1-0 Ο Μπάρος περνά όποιον βρίσκει μπροστά του και με παράλληλη μπαλιά από δεξιά δίνει έτοιμο γκολ στον Σίκορα.
14’ 2-0 Αδράνεια και πάλι από την άμυνα της ΑΕΚ. Από τη συρτή σέντρα του Βουχ, δεν θα μπει κανείς στην πορεία της μπάλας και ο αμαρκάριστος Σίκορα θα την σπρώξει χωρίς πρόβλημα στα δίχτυα.
19’ Μοναδική ευκαιρία με τον Τρισκόφκσι. Τετ-α-τετ με τον Ντουπράβκα, αδύναμο το πλασέ και εύκολη απόκρουση
35’ Αδύναμο σουτ και πάλι από τον Τρισκόφκσι μέσα από την περιοχή, εύκολα ο Ντουπράβκα.
41’ 3-0 Από ελεύθερο τερματοφύλακα, ο Βοχ θα βγάλει μόνο του τον Σίκορα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 3ο του προσωπικό γκολ.
60’ Μακρινό σουτ από τον Χαραλαμπίδη, κανένα πρόβλημα για τον Ντουπράβκα.
74’ Εκτέλεση φάουλ από τον Μιντίκκη, στην αγκαλιά του Ντουπράβκα.
87’ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο αμαρκάριστος Ακοράν έκανε το σουτ από ευνοϊκή θέση, η μπάλα κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ.
88’ Από την εκτέλεση του κόρνερ η ΑΕΚ κερδίζει πέναλτι, σε σπρώξιμο του Ποκόρνι στον Τομάς. Ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Ντουπράβκα στην αριστερή του γωνία!
90’ Ο Μουρίγιο αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για εκτός φάσης χτύπημα (αγκωνιά) σε αντίπαλο.

Ιντιάκεθ: «Συγγνώμη, ήταν απογοητευτική η εμφάνισή μας»
Όσο απογοητευτική ήταν η ομάδα του, τόσο απογοητευμένος παρουσιάστηκε και ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της Cytavision: «Όταν δέχεσαι δύο γκολ στα πρώτα 15 λεπτά είναι αδύνατο. Ήταν χαλαροί, ειδικά στο αμυντικό μας κομμάτι. Ο Μίλαν Μπάρος μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ήταν απογοητευτική η εμφάνισή μας.

Είχαμε κάποιες καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, όμως δεν τα καταφέραμε. Είμαστε απογοητευμένοι και ζητούμε συγγνώμη από τον κόσμο. Θα ήταν κάτι απίστευτο αν τα καταφέρναμε, όμως χάσαμε. Ο κόσμος πρέπει να νιώθει περήφανος. Είχαμε προσδοκία να βρεθούμε στους ομίλους. Ήμασταν κοντά και τώρα λυπούμαστε που δεν τα καταφέραμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι εδώ και μας πληγώνει που δεν τα καταφέραμε».

Για το τι είπε στους παίκτες μετά το τέλος: «Όλοι είναι απογοητευμένοι. Είναι μια δύσκολη στιγμή. Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε ξεκινώντας από το πρωτάθλημα. Υπάρχει προοπτική στην ομάδα. Μας πληγώνει που φτάσαμε εδώ και δεν τα καταφέραμε να μπούμε στους ομίλους, ειδικά μετά την πρόκριση σε βάρος της Σπαρτάκ. Η Σλόβαν ήταν πιο αποτελεσματική μπροστά από τη δική μας εστία και κατάφερε να πάρει την πρόκριση».

Το μήνυμά του στον κόσμο: «Συγγνώμη στον κόσμο. Λυπούμαστε για μας, γι' αυτούς, για όλους. Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε αρχίζοντας από την Κυριακή και τον αγώνα πρωταθλήματος. Όταν νικούσαμε στη Μόσχα ήμουν πολύ χαρούμενος, τώρα είμαστε όλοι λυπημένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα