Σύγκρουση για αναστολή της εφαρμογής του διαχωρισμού των εξετάσεων

Φωτιές άναψε στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για αναστολή της εφαρμογής διαχωρισμού των εξετάσεων απολυτήριου και εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τα έτη 2020 – 2021 και όχι το 2019-2020 όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.

Επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας, η αναβολή και του θεσμού των εξετάσεων τετράμηνων.

Το νομοσχέδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ.

«Πιο προκλητικό αποτελεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, ο οποίος, πλήρως

ευθυγραμμισμένος και συντονισμένος με την κυβέρνηση, αλλά προφανώς σε διάσταση με τον κανονισμό λειτουργίας της Βουλής, αρνήθηκε να καλέσει μαθητές, οργανωμένους γονείς και εκπαιδευτικούς να καταθέσουν την άποψή τους», δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς.

Το ΑΚΕΛ διερωτάται τι φοβούνται κυβέρνηση και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και δεν έχουν κάνει τα στοιχειώδη σε ό,τι αφορά τη διαβούλευση και τον διάλογο με τους εμπλεκόμενους.

Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της Επιτροπής και βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη, ο οποίος δήλωσε πως «το ΑΚΕΛ διατηρεί μια πολεμική με τρόπο άτσαλο, σε βάρος της σοβαρής λειτουργίας των σχολείων, προβάλλοντας ότι τα τετράμηνα δεν είναι ένας θεσμός που θα περάσει».

Ο Κυριάκος Χατζηγιάννης εξήγησε ότι στη συνεδρία δεν κλήθηκαν τα οργανωμένα σύνολα, καθώς αφορούσε μόνο μία τυπική διόρθωση η οποία απορρέει από την αλλαγή που έχει γίνει σχετικά με την αναβολή της εφαρμογής των τετραμήνων κατά ένα έτος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής, θα παρευρεθεί ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος θα ενημερώσει την Επιτροπή για την ετοιμότητα του Υπουργείου ως προς την εφαρμογή των Τετραμήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα