Συλλήψεις ρεκόρ για τα επεισόδια στο Τσίρειο

Συλλήψεις ρεκόρ για επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα είχαμε χθες στη Λεμεσό πριν, κατά και μετά το τέλος του ντέρμπι ΑΕΛ ΑΠΟΕΛ που διεξήχθη στο Τσίρειο. Συνολικά συνελήφθησαν 41 πρόσωπα εκ των οποίων τα εννέα οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο.

Φονικά όπλα στα χέρια λεγόμενων φιλάθλων εντόπισε η Αστυνομία μετά το τέλος του ντέρμπι ΑΕΛΑΠΟΕΛ

που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Τσίρειο Στάδιο. Συγκεκριμένα σε λεωφορείο που μετέφερε τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας της Λευκωσίας εντοπίστηκαν, πτυσσόμενο μαχαίρι, πτυσσόμενο ρόπαλο, 4 φωτοβολίδες, αλυσίδα 3 μέτρων και σφεντόνα.

Επίσης εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν μεταλλικός σπαστήρας με ίχνη κάνναβης και σακούλι με ξηρή φυτική ύλη, κάνναβη. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

«Και οι 32 επιβαίνοντες του λεωφορείου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομία όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπό σύλληψη τέθηκαν και 9 φίλαθλοι που αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς ότι συμμετείχαν σε επεισόδια. Αυτοί οδηγήθηκαν το πρωί στο δικαστήριο το οποίο διέταξε την περεταίρω κράτησης τους για ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα επεισόδια άρχισαν όταν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ μετά που η ομάδα τους άνοιξε το σκορ, έριξαν φωτοβολίδες και εισήλθαν στο γήπεδο. Ακολούθησε είσοδος στο γήπεδο και φιλάθλων της ΑΕΛ με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί για 20 λεπτά.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στο ημίχρονο όταν λεγόμενοι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ έβαλαν φωτιά σε καθίσματα, στην έξοδο κινδύνου και σε αποθήκη προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές ενώ άναψαν φωτοβολίδες και καπνογόνα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Παρέμβαση στο θέμα, με αυστηρό μάλιστα ύφος για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα χουλιγκανισμού έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

«Το ποδόσφαιρο και τα ομαδικά αθλήματα δεν είναι χώρος πεδίου μάχης οποιουδήποτε, ο οποίος, είτε χασισομένος, είτε μεθυσμένος, πηγαίνει στο γήπεδο και προβαίνει σε αυτούς τους βανδαλισμούς που είδαμε χθες και οποιουσδήποτε άλλους”, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Για την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, που σύμφωνα με τον Υπουργό, θα οδηγήσει σε κατάργηση της ανωνυμίας στα γήπεδα, ο Ιωνάς Νικολάου τόνισε πως βρίσκεται στο στάδιο των προσφορών και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, ώστε η εφαρμογή να γίνει με το νέο πρωτάθλημα.

«Τον τελευταίο καιρό δεν είχαμε τέτοια επεισόδια και εκείνο που δεν αποτελεί είδηση είναι ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από αυτούς οι οποίοι για πολύ καιρό απουσίαζαν από τα γήπεδα, λόγω της απόφασης της Κυβέρνησης να προχωρήσει με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου”, πρόσθεσε ο Ιωνάς Νικολάου.

Όλοι κατέληξε ο Υπουργός πρέπει να αντιληφθούν πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στα γήπεδα προσθέτοντας πως αυτό θα έπρεπε να ήταν απαίτηση όλων των σωματείων, ακόμα και των διοργανωτών του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα