Συμμορίες κλέβουν τις κονσόλες Playstation 5 από οχήματα παράδοσης

Διάφορες συμμορίες του Ηνωμένου Βασιλείου που στοχεύουν οχήματα παράδοσης που μεταφέρουν ακριβά δώρα διακοπών φέρεται να έβαλαν στο μάτι και να  κλέβουν τις νέες παιχνιδοκονσόλες PlayStation 5s, τις οποίες οι αγοραστές βρίσκουν αδύνατο πλέον να προμηθευτούν.

Οι εγκληματίες ανεβαίνουν στα κινούμενα αυτοκίνητά τους, ώστε να μπορούν να εισέλθουν σε φορτηγά παράδοσης, ενώ ταξιδεύουν σε ένα κόλπο γνωστό ως "το rollover", ανέφεραν οι The Times.

Τα

PS5, οι τηλεοράσεις, τα καλλυντικά, τα κινητά τηλέφωνα και τα τσιγάρα συγκαταλέγονται μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κλαπεί χρησιμοποιώντας το κόλπο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 27 φορές φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία έχουν φέρει στο φως οι Times.

Η τεχνική πιστεύεται ότι αυξάνεται, αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα,  εν μέρει λόγω της αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου και του γεγονότος ότι οι οδηγοί περιστασιακής παράδοσης δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση ασφαλείας.

Οι κινούμενες  συμμορίες  πλησιάζουν τα οχήματα  παράδοσης με  τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα: ένα προς τα εμπρός, ένα προς τα πίσω και ένα προς τα πλάγια για να αποφευχθεί η προσπέραση.

Ένας κλέφτης στο πίσω αυτοκίνητο ανεβαίνει στο πίσω μέρος ή στην οροφή του αυτοκινήτου του, συνήθως μέσω της ηλιοροφής ή μιας πόρτας, χρησιμοποιώντας ένα σχοινί για να ασφαλίζεται. Χρησιμοποιούν εργαλεία όπως λοστό για να ανοίξουν τις πίσω πόρτες του φορτηγού. Ο κλέφτης έχει στη συνέχεια πρόσβαση στα πακέτα, τα οποία ρίχνουν πίσω στο αυτοκίνητό τους.

Οι κλέφτες πιθανότατα λαμβάνουν εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία των φορτηγών, δήλωσε ο Chrys Rampley, πρώην διευθυντής ασφαλείας της Road Haulage Association.

Τα ακριβά gadget κλέβονται και με άλλες τακτικές, ανέφεραν οι The Times.

Τον Νοέμβριο, ένα φορτηγό που μετέφερε 6,7 εκατομμύρια δολάρια (5 εκατομμύρια λίρες) προϊόντων Apple  έπεσε θύμα ληστείας σε έναν μεγάλο αγγλικό δρόμο. Οι κλέφτες έδεσαν τον οδηγό και διέφυγαν με το φορτίο.

Και τον Οκτώβριο, περισσότερες από 200 τηλεοράσεις αξίας 182.600 $ (136.000 £) είχαν κλαπεί από ένα φορτηγό, με τον οδηγό να  χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Οι αναφορές για αυτού του είδους τα εγκλήματα που καταγράφηκαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για Έγκλημα Οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου κόστισαν στις επιχειρήσεις περίπου 66 εκατομμύρια £ (87 εκατομμύρια δολάρια), κατά μέσο όρο 21.600 £ (29.000 $) η ληστεία.

Η κλοπή από κινούμενα οχήματα είναι μόνο η τελευταία σε μια μακρά σειρά προβλημάτων διανομής που έχουν καθυστερήσει την κυκλοφορία του PS5.

Πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης φτάσει επανειλημμένα σε sold out από τις κονσόλες και οι ιστότοποι κατέρρευσαν λόγω της βιασύνης των επισκεπτών.

Στις ΗΠΑ, ορισμένοι πελάτες παρατάχθηκαν έξω από τα καταστήματα του GameStop για δύο ημέρες για να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια κονσόλα στο Black Friday - αλλά πολλοί εξακολουθούσαν να απομακρύνονται με άδεια χέρια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πελάτες φέρεται να έβλεπαν τις κονσόλες προπαραγγελίας του Amazon ως "παραδοτέες" στην εφαρμογή του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, παρά το γεγονός ότι οι παραγγελίες δεν έφτασαν ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα