Συνέλαβαν μέλη της εθνικής στο αεροδρόμιο για... οπλοφορία

Τι συμβαίνει σε ένα αεροδρόμιο όταν εντοπιστούν ταξιδιώτες που οπλοφορούν; Ασφαλώς συλλαμβάνονται πάραυτα κι αυτό έπραξαν οι Αρχές του αεροδρομίου στο Δελχί. Δεν υπολόγισαν μια μικρή λεπτομέρεια, όμως. Οι «παραβάτες» ήταν μέλη της εθνικής ομάδας σκοποβολής της Ινδίας, που επέστρεφαν από αγώνες στο εξωτερικό και τα όπλα τους ήταν ο αγωνιστικός τους εξοπλισμός! Οι απόψεις διίστανται σχετικά με τα αίτια του περιστατικού. Ενα μέλος της εθνικής δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ο ίδιος και οι συναθλητές τους έδειξαν όλα τα νόμιμα έγγραφα,

αλλά κανείς δεν έπαιρνε την ευθύνη να τους αφήσει να φύγουν μέχρι να έλθουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Αντίθετα, ο Ρατζίβ Μπατία, εκπρόσωπος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ινδίας, υποστήριξε πως επρόκειτο απλώς για παρεξήγηση: «Ζήτησαν να επιθεωρήσουν τα όπλα και τα πυρομαχικά μας για να μας επιτρέψουν την είσοδο στην Ινδία. Απλώς η διαδικασία κράτησε 12 ώρες»!

Εξοργισμένος ο Ολυμπιονίκης της σκοποβολής στο Πεκίνο το 2008 και 4ος στο Ρίο το 2016, Αμπινάβ Μπίντρα, τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αυτοί είναι πρεσβευτές της πατρίδας μας και τους αντιμετωπίζετε έτσι; Θα συνέβαινε το ίδιο αν επρόκειτο για αθλητές του κρίκετ;». Το κρίκετ θεωρείται εθνικό σπορ στην Ινδία και οι παίκτες απολαμβάνουν τα οφέλη της διασημότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα