Συνελήφθη δικηγόρος από την Πάφο, για υπόθεση κατάχρησης

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, η Αστυνομία συνέλαβε χθες έναν δικηγόρο, 52 ετών, από την Πάφο, για υπόθεση κατάχρησης χρήματος και εξαπάτησης 23χρονου από την Πάφο. Το ένταλμα σύλληψής του εκδόθηκε προχθές, ωστόσο εκτελέστηκε χθες, λόγω λιποθυμικού επεισοδίου στον χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, που είχε ο ύποπτος. Τα φερόμενα αδικήματα πρέπει να διαπράχθηκαν όταν ο 23χρονος ήταν πέντε ετών, δηλαδή το 1998.

Ο 5χρονος, τότε παραπονούμενος, ήταν θύμα τροχαίου, και συγκεκριμένα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο καθώς εκινείτο πεζός με τον φίλο του. Αργότερα, το 2000,

ο παραπονούμενος έχασε τον πατέρα και τον παππού του, οι οποίοι πυροβολήθηκαν θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο από γειτονικό πρόσωπο έπειτα από λογομαχία. Ως εκ τούτου, τη διαχείριση της περιουσίας της οικογένειας την ανέλαβε, ως νομικός, ο ύποπτος δικηγόρος. Το ταμείο ανασφάλιστων οδηγών συμφώνησε με το άτομο που προκάλεσε το τροχαίο, να δοθεί στον παραπονούμενο το ποσό τον 2010 κυπριακών λιρών ως αποζημίωση στον νεαρό.

Ο ύποπτος δικηγόρος κατηγορείται πως ουδέποτε κατέθεσε το εν λόγω ποσό στον λογαριασμό του παραπονούμενου. Επίσης ισχυρίστηκε στην οικογένεια πως έχασε τον φάκελο της υπόθεσης έπειτα από πυρκαγιά στο γραφείο του. Λόγω διαφορών με τον ύποπτο, η οικογένεια αποτάθηκε στη δικηγόρο Άντρη Μιχαήλ, η οποία εντόπισε τον φάκελο της υπόθεσης στο δικαστήριο και συμβούλεψε την οικογένεια να καταγγείλει τον ύποπτο στην Αστυνομία. Κατά τη χθεσινή σύλληψή του, ο ύποπτος δικηγόρος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται. Αναμένεται σήμερα να αποφασιστεί κατά πόσον θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, για να αποφασιστεί αν θα ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα