Σύσκεψη στη Λάρνακα για τις πλημμύρες-Τι αναφέρει στο SigmaLive o Δήμαρχος

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες Κυριακή (16/09) περιοχές στην Κύπρο

Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα φαινόμενα στη Λάρνακα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες, ενώ την «εμφάνισή» του έκανε και ανεμοστρόβιλος. 

Οι δρόμοι που πλημμύρισαν ήταν η Λεωφόρος Λεμεσού, η  Σπύρου Κυπριανού, το Σταυροδρόμι Φανερωμένης, τα Φώτα Σκλαβενίτη, ο  δρόμος Χρυσοπολιτίσσης προς παλιό Διανέλειο και η οδός Παπανικολή.

Μιλώντας στο SigmaLive

για το συχνό πλέον φαινόμενο των πλημμυρών, ο Δήμαρχος της Λάρνακας, Ανδρέας Βύρρας, ανέφερε ότι σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη, με σκοπό την αξιολόγηση της κατάστασης και την εξέταση μέτρων αντιμετώπισης των πλημμυρών μέχρι την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Όπως είπε, τα αντιπλημμυρικά έργα αναμένεται κάποια να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο και άλλα τον Μάιο. 

Όσον αφορά την Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού η οποία και αντιμετώπισε το πιο σοβαρό πρόβλημα κατά τις χθεσινές έντονες βροχοπτώσεις, ο κ. Βύρρας ανέφερε ότι μόλις ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο ίσως ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα. 

Η ανησυχία του Δήμου, όπως ανέφερε, αφορά την περιοχή από το Καλό Χωριό μέχρι τις Καμάρες, όπου και βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ωστόσο εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα