Τα καγκουρό μπορούν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος είπε ότι μόνο τα κατοικίδια μπορούν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους και να ζητούν βοήθεια; Μελέτη αποκάλυψε ότι τα καγκουρό, παρότι μη εξημερωμένα, μπορούν να «επικοινωνήσουν» με τον άνθρωπο και να ζητήσουν τη βοήθειά του.

Σε πείραμα που διεξήχθη στον ζωολογικό κήπο του Σίδνεϋ, 16 καγκουρό, εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, κλήθηκαν να φάνε έξι φορές από ένα τάπερ που ήταν ανοιχτό, ενώ την έβδομη φορά τους παρουσιάστηκε ένα κλειστό τάπερ.

Επιχειρώντας αρχικά να το ανοίξουν μόνα τους και αποτυγχάνοντας, τα καγκουρό στράφηκαν προς τους ανθρώπους που τα επιτηρούσαν για

βοήθεια.

Τα καγκουρό ύψωναν το βλέμμα τους κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα και ξανακοίταζαν το τάπερ, προσπαθώντας προφανώς να επιστήσουν την προσοχή των επιτηρητών στο πρόβλημα.

Καθώς οι άνθρωποι τα αγνοούσαν, τα ζώα άρχιζαν να τους πλησιάζουν περισσότερο, ενώ σε μερικές περιπτώσεις έφτασαν ακόμη και να μυρίζουν ή να γρατζουνάνε τους ανθρώπους.

Τα αποτελέσματα του πειράματος αμφισβητούν την κυριαρχούσα ιδέα που θέλει μόνο τα εξημερωμένα ζώα να επιχειρούν συνειδητά να έρθουν σε επαφή και επικοινωνία με τον άνθρωπο.

Η καλύτερη κατανόηση των γνωσιακών ικανοτήτων των καγκουρό θα μπορέσουν, επιπλέον, να βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των ζώων σε ζωολογικούς κήπους και καταφύγια.

«Ελπίζω το πείραμά μας να σταθεί αφορμή για την περαιτέρω διερεύνηση των γνωσιακών ικανοτήτων των καγκουρό και των μαρσιποφόρων εν γένει», λέει ο επιστήμονας AlanMcElligott. Ελπίζω επίσης να αναδειχθεί το γεγονός ότι ακόμη και αυτά έχουν ικανότητες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ως τώρα, τα ζώα αυτά θεωρούνταν μάλλον χαζά», προσέθεσε.

Πηγή: bbc.com/eleftherostypos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΒΙΝΤΕΟ,vinteo