Τα θύματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν εκείνα του SARS-Στους 803 οι νεκροί

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει το θάνατο 803 ανθρώπων στην Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ξεπερνώντας έτσι τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002-2003, με βάση τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές.


Ακόμη 81 ασθενείς υπέκυψαν χθες από τον 2019-nCoV στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, ενώ καταγράφησαν 2.147 νέα κρούσματα.
Η επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) είχε προκαλέσει το

θάνατο παγκοσμίως σε 774 ανθρώπους.

Άλλοι 100 επιβάτες του αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ανέβασαν πυρετό ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι επιβάτες αυτοί θα επανεξεταστούν κατεπειγόντως.

Μέχρι τώρα, 64 άνθρωποι, που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 3.700 άνθρωποι από 50 χώρες,  οι οποίοι υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων μέσα στο πλοίο.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και ένας Κινέζος, ο οποίος στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ αναχώρησε από την Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, η τελευταία πτήση απομάκρυνσης Βρετανών, μεταφέροντας περισσότερους από 200 ανθρώπους, ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο αεροσκάφος επιβαίνουν και άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων, χωρίς να δίνεται κάποια άλλη διευκρίνιση.

Διεθνές κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που ερευνά την επιδημία του νέου κορωνοϊού,   θα αναχωρήσει για την Κίνα αύριο ή την Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα