Τι εννοεί ο ΠτΔ για επιθέσεις από ΑΚΕΛ με εταιρείες Κέλυφος

«Θα μπορούσα, επίσης, να αναφερθώ και στην επίθεση που δέχθηκε η Κυβέρνηση μου από το ΑΚΕΛ για τα μέτρα που λάβαμε ώστε να κλείσουν οι εταιρείες Κέλυφος», ανέφερε στην γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απαντώντας στις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της Εζεκίας Παπαϊωάννου, με αφορμή τα δημοσιεύματα του OCCRP.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, στην γραπτή του δήλωση δεν επεκτάθηκε περαιτέρω.

Ωστόσο, η σχετική αναφορά έχει να κάνει με κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Ρώσο Πρέσβη στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι και στον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2018, ο Ρώσος πρέσβης, από το βήμα του Κύπρο – Ρωσικού  επιχειρηματικού επενδυτικού φόρουμ, στη Λεμεσό, εξέφρασε την ενόχληση του από το κλείσιμο ρωσικών λογαριασμών στο νησί. «Η εκστρατεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για να εντοπίσει και να κλείσει τις λεγόμενες εταιρείες – κέλυφοι, οδήγησαν στο κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων τραπεζικών λογαριασμών Ρώσων πελατών στις κυπριακές τράπεζες, ενώ κάποιες μεγάλες ρωσικές εταιρείες έχουν ήδη αποχωρήσει από το νησί ή σκέφτονται να το πράξουν», είχε δηλώσει.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, απάντησε προς τον Ρώσο πρέσβη λέγοντας ότι οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Μόσχας – Λευκωσίας είναι σημαντικές ωστόσο η Κύπρος θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα διεθνή πρότυπα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν ως μέλος της Ε.Ε. Παράλληλα, δεν έκρυψε την ενόχληση του από τις δηλώσεις Οσάτσι.

Στην αντιπαράθεση τότε, μπήκε το ΑΚΕΛ, μέσω ανακοίνωσης, κάνοντας λόγο για ενίσχυση της αντιπαλότητας ανάμεσα στις Κύπρο – Ρωσικές σχέσεις με αφορμή την αντίδραση της κυβέρνησης στην τοποθέτηση Οσάτσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα