Τηλεδιάσκεψη 12 ΥΠΕΞ της ΕΕ για επανεκκίνηση τουρισμού

Η επανεκκίνηση του τουρισμού θα είναι το θέμα νέας τηλεδιάσκεψης 12 ΥΠΕΞ της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η τηλεδιάσκεψη αποτελεί πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Χάικο Μάας, και θα επικεντρωθεί στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και στα μέτρα για ασφαλή ταξίδια.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, οι ΥΠΕΞ της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Κροατίας, της Πορτογαλίας,

της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Βουλγαρίας και της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ, το Βερολίνο θα παρουσιάσει την πρότασή του για θεσμοθέτηση ορίου συναγερμού στους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, που θα είναι τα 50 κρούσματα, ανά 100.000 κατοίκους.

H γερμανική κυβέρνηση θέλει να παρατείνει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για περισσότερες από 160 χώρες, εκτός της Ε.Ε., έως τις 31 Αυγούστου. Θα υπάρξουν εξαιρέσεις για μεμονωμένες χώρες, που πληρούν ορισμένα κριτήρια.

Στις χώρες εκτός Ε.Ε., που πλήττονται από τη ρύθμιση, περιλαμβάνονται και σημαντικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί, κυρίως η Τουρκία, που είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς.

Την περασμένη Παρασκευή, η ΕΕ αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά από τον Ιούλιο τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για χώρες εκτός της Ένωσης.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα