Το 48ωρο των θετικών προβλέψεων για το Κυπριακό

Θετικές προβλέψεις και εκτιμήσεις για την επίλυση του Κυπριακού εκφράζονται τα τελευταία 24ωρα. Των θετικών δηλώσεων για το Εθνικό θέμα δεσπόζουν οι τοποθετήσεις του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, αλλά και του Μπάν Κι Μούν οι οποίοι είχαν συνάντηση χθες.

Ο Γιούνκερ, εξέφρασε την επιθυμία για λύση του Κυπριακού πριν από την λήξη της θητείας του γγ του ΟΗΕ.Ο Πρόεδρος της Κομισιόν εξάλλου τόνισε ότι έφθασε η ώρα για να δοθεί ένα τέλος στο ζήτημα που λέγεται κυπριακό.

Από

την πλευρά του ο Μπάν Κι Μούν εξέφρασε την επιθυμία του να εμπλακεί και πάλι προσωπικά με τους δύο ηγέτες, όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή, εκφράζει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν.

Εξάλλου, αισιόδοξες δηλώσεις σχετικά με την πορεία λύσης του κυπριακού έκανε και η νέα Ειδική Αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στην πρώτη της συνάντηση με τον ΠτΔ.

Σε δηλώσεις της ύστερα από τη συνάντηση, κ. Σπέχαρ είπε ότι βρίσκεται στην Κύπρο σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο για το Κυπριακό, και εξέφρασε την ελπίδα οι δύο ηγέτες να συνεχίσουν να έχουν την ίδια ενέργεια και τη δέσμευση να εξεύρουν λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα