Ολοκληρώθηκε η πρώτη άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ (BINTEO&ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 21:05 η πρώτη άτυπη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Η συνάντηση, που ξεκίνησε στις 19.15, πραγματοποιήθηκε στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.
 

dir="ltr" lang="el">Συνάντηση ΠτΔ@AnastasiadesCY με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερσίν Τατάρ, στην παρουσία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνων στην Κύπρο κας.Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. pic.twitter.com/VpGf9c3iV5

— Kyriacos J. Koushos (@KJKoushos) November 3, 2020

Πρώτος έφτασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσειςε ενώ στην συνέχεια έφτασε και ο νέος κατοχικός ηγέτης. Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκε η κ. Σπέχαρ.  Κατά τις 1910 οι δύο ηγέτες φωτογραφήθηκαν μαζί με την κ. Σπέχαρ έξω από την οικία της.

#HappeningNow: Top @UN official in #Cyprus, Ms. Elizabeth Spehar, hosts the new Turkish Cypriot leader, Mr. Ersin Tatar, and the Greek Cypriot leader, Mr. Nicos Anastasiades, for their first informal meeting as the leaders of the Greek Cypriot &the Turkish Cypriot communities. pic.twitter.com/QNeF8842ZV

— UN Cyprus (@UN_CYPRUS) November 3, 2020

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται ότι θα εκφράσει στον κ. Τατάρ την ισχυρή πολιτική βούλησή του για θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη συνομιλιών, με την ελπίδα ότι η Τουρκία και η τ/κ πλευρά θα ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ και θα επιδείξουν την ίδια πολιτική βούληση. Ο Πρόεδροςθα θέσει επίσης το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και της ανάγκης σεβασμού των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ.

Το κείμενο ανανεώνεται

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Αναστασιάδη, Τατάρ,anastasiadi, tatar