Το τουρκικό κεκτημένο υπερισχύει του ευρωπαϊκού

Το μεγάλο όνειρο και επιδίωξη της Κυπριακής Δημοκρατίας να γίνει ισότιμο μέλος της Ε.Ε. κατήντησε μια μεγάλη ουτοπία.

Η Κύπρος ανέμενε να στηριχτεί στους κανόνες του ευρωπαϊκού κεκτημένου, ώστε η λύση του κυπριακού να συνάδει με αυτό κι έτσι να κατοχυρωθούν και να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, που ισχύουν για όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Τελικά το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποδείχτηκε ουτοπία. Για την Κύπρο

όμως έγινε λάστιχο, που με την ελαστικότητα του μπορεί ακόμα να τετραγωνίσει και τον κύκλο, όπως διαλαλούν οι ηγέτες της Ε.Ε. Αναγνωρίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά «αναγνωρίζουν» ως ανώτερο το τουρκικό κεκτημένο, που είναι το δίκαιο του ισχυρού, που πίσω του έχει και μια τεράστια αγορά, χοάνη των ευρωπαϊκών προϊόντων. Κάθε χώρα αναγνωρίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. ‘Οταν όμως αυτό συγκρούεται με του τουρκικό κεκτημένο, τότε το ευρωπαϊκό αποσύρεται και υποκύπτει.

Το τουρκικό κεκτημένο κτίζεται πάνω στις δικές μας υποχωρήσεις και παραχωρήσεις ή και στην αδράνειά μας. Το κεκτημένο αυτό το ενισχύουν τα αμερικανοβρετανικά τεχνάσματα, που εκδηλώνονται και προωθούνται από τους εκπροσώπους του Ο.Η.Ε. ‘Ετσι η Τουρκία εισβάλλει στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα Ηνωμένα ‘Εθνη και η Ε.Ε. καλούν τις δυο πλευρές να αποφύγουν τις προκλήσεις. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ γνωμοδοτεί ότι οι σεισμικές έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου δεν συνιστούν επέμβαση. Και η Κ.Δ. ανακαλύπτει ότι το τρυπάνι της εταιρείας που κάνει τις γεωτρήσεις θέλει συντήρηση. Το πρόβλημα επιλύεται και η Τουρκία αποκτά ακόμα ένα κεκτημένο δικαίωμα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους της Κ.Δ. από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής θεωρείται τουρκικό κεκτημένο. Η Ε.Ε. ούτε καταδικάζει την κατοχή, ούτε καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει μια χώρα – ισότιμο μέλος της Ε.Ε. Και η Ε.Ε. αντί να απαιτήσει συμμόρφωση με τους κανόνες της, συγχαίρει την Τουρκία που στηρίζει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Και η Ε.Ε. σιωπά ένοχα και συγχαίρει την Τουρκία για την ενεργό βοήθειά της για επίλυση του Κυπριακού. Η Τουρκία κερδίζει ακόμα ένα κεκτημένο. Από εισβολέας και κατακτητής γίνεται παράγοντας της επίλυσης του Κυπριακού και συνέταιρος στους υδρογονάνθρακες της Κύπρου. Το ζήτημα θα συζητηθεί αργότερα. Και οι έρευνες σταμάτησαν. Ακόμα ένα τουρκικό κεκτημένο, που τους το αναγνώρισε η Κυβέρνηση της Κ.Δ. Το τελευταίο τουρκικό έγγραφο, που κυκλοφόρησε στα Η.Ε. με την υπογραφή του εκπροσώπου του παράνομου καθεστώτος μιλά για «τις πραγματικότητες επί του εδάφους, συγκεκριμένα την ύπαρξη δύο ανεξαρτήτων κρατών στο νησί της Κύπρου, το καθένα εκ των οποίων ασκεί κυριαρχία και αρμοδιότητες στο δικό του έδαφος». Στο ίδιο έγγραφο αποκαλεί την Κ.Δ. «από καιρό εκλιπούσα». Ακολουθεί η δική μας βουβαμάρα, για να μη χαλάσει το «καλό κλίμα». Η Τουρκία κερδίζει ακόμα ένα κεκτημένο με τη δική μας ανοχή.

Τα πράγματα είναι ολοφάνερα. Η λύση του Κυπριακού δεν θα είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Με τις δικές μας παραχωρήσεις δημιουργήθηκε ένα τουρκικό κεκτημένο, που θα γίνει ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα ενσωματώσει και κατάργηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά μόνο για τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βλέπετε οι Ευρωπαίοι μπορούν να τετραγωνίζουν τον κύκλο. Κούρεψαν τις καταθέσεις μας. Τι στο διάολο, θα δυσκολευτούν να κουρέψουν το δίκαιο και τα δικαιώματά μας;

Αυτές τις μέρες ο κ. Ακκιντζί άρχισε να οριοθετεί το νέο κεκτημένο. Ζητά πλειοψηφία εδάφους και κατοίκων και κατοχύρωσή τους. Ζητά μόνιμες αποκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και απαιτεί η λύση να γίνει πρωτογενές δίκαιο, ώστε να ενσωματωθεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ευκαιρία για τον κ. Αναστασιάδη να αποδείξει στην πράξη τις διαθέσεις του, τη στάσή του και τις δεσμεύσεις του για ευρωπαϊκή λύση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα τον χειροκροτήσουμε συμφωνούντες ή θα μας απογοητεύσει και πάλι με τις δεσμεύσεις του;

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα