Τόρστεν Φινκ: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι όπως την Βασιλεία»

Τι είπε για Δώνη και τι οδήγησε τον Φινκ να υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ.

Με δηλώσεις στην Γερμανική ιστοσελίδα spox.com ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ τονίζει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να υπογράψει με τους γαλαζοκίτρινους.

Διαβάστε ΕΔΩ τι δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός

Ανάμεσα σε άλλα ο Γερμανός τεχνικός παρομοίασε την ομάδα του με αυτή της Βασιλείας. Ανάμεσα σε άλλα ο Φινκ τόνισε για τους λόγους που τον οδήγησαν υπογράψει το συμβόλαιο του η προοπτική του

πρωταθλήματος αλλά και να αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απόσπασμα των δηλώσεων του:

«Αμέσως μετά την αποχώρησή μου από το Αμβούργο δεν μ,πορούσα να φανταστώ ότι θα αναλάμβανα τον ΑΠΟΕΛ, πρέπει να είμαι ειλικρινής σε αυτό. Γνώριζα το σύλλογο από το Τσάμπιονς Λιγκ, είχαν προκριθεί ήδη δύο φορές στους ομίλους. Η πρόταση ήρθε σε μια φάση, όπου όλα ταίριαζαν για μένα. Είχε επιστρέψει ξανά η διάθεση να εργάζομαι με μια ομάδα που μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να εφαρμόζω νέες ιδέες.

Αφ’ ότου απέκτησε μια εποπτική εικόνα του συλλόγου, ο Φινκ αποδέχτηκε την πρόταση. «Πρόσεξα τις συνθήκες και διαπίστωσα ότι ήταν ένας επαγγελματικός σύλλογος. Η προοπτική του πρωταθλήματος και της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έκριναν εν τέλει την απόφασή μου», τονίζει ο Φινκ και κάνει σύγκριση με τον προπονητικό σταθμό στη Βασιλεία. «Ο ΑΠΟΕΛ για μένα είναι όπως η Βασιλεία, η κατάσταση είναι απόλυτα συγκρίσιμη. Ο προηγούμενος προπονητής είχε επιτυχίες, αλλά ο σύλλογος ήθελε νέα πνοή».

Ότι η νέα δουλειά του αντιμετωπίζεται με κριτικό πνεύμα στην Γερμανία, τον ενοχλεί ελάχιστα: «Αν έπρεπε να προβληματίζομαι για το τι σκέπτονται επ’ αυτού κάποιοι άνθρωποι, δεν θα είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο. Ο σκεπτικισμός στα δικά μου μάτια είναι αχρείαστος, διότι κάποιος οφείλει να βγάζει συμπεράσματα, αφού πρώτα έχει κοιτάξει τα δεδομένα».

Ο Φινκ δεν ασχολείται και με το συμβόλαιό του που λήγει στο τέλος της περιόδου. «Θα αφήσω να κυλήσουν τα πράγματα από μόνα τους. Η συνεργασία πρέπει να εξελιχθεί βήμα-βήμα. Στο τέλος θα διαπιστώσουμε, αν μπορεί να διαρκέσει. Σε τελική ανάλυση ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να παρέμβει, αν έχουν φανταστεί εντελώς διαφορετικά την όλη υπόθεση». Ο Φινκ πάντως είναι αισιόδοξος: «Μου κάνει κέφι η δουλειά εδώ, κοιτάζω μπροστά. Τι θα συμβεί το Μάιο, θα φανεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα