Τουρκάλα βουλεύτρια: «Είναι χαρά να βλέπεις αναρτημένη τη σημαία της ΤΔΒΚ»

H Τουρκάλα βουλεύτρια του κυβερνόντος ισλαμικού ΑKP της Τουρκίας Ravza Kavakcı δήλωσε ότι η 146η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (PAB) πραγματοποιήθηκε στη Μανάμα, την πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, στις 11-15 Μαρτίου 2023, και το φετινό θέμα της Η Γενική Συνέλευση ήταν «Προώθηση Ειρηνικής Συνύπαρξης και Κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς, Καταπολέμηση της Μισαλλοδοξίας.»

Μεταξύ άλλων δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που είδε αναρτημένη την σημαία του ψευδοκράτους ανάμεσα στις σημαίες της συνέλευσης.  

«Ήταν άλλη μια χαρά να βλέπω τη σημαία της ΤΔΒΚ

ανάμεσα στις σημαίες την πρώτη μέρα της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και τη σημαία μας. Υπάρχει επίσης μια επιτροπή που εργάζεται για το Κυπριακό υπό την ομπρέλα της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Αυτή η επιτροπή συνεδριάζει μια φορά το χρόνο. Συναντάται με τους Κύπριους βουλευτές μας. Ήταν μεγάλη μας τιμή που ήμασταν εκεί. Έρχονταν βουλευτές από την ΤΔΒΚ, αλλά δεν βλέπαμε τη σημαία γιατί η ΤΔΒΚ δεν αναγνωρίστηκε. Χαίρομαι πολύ που είδα τη σημαία της εκεί την πρώτη μέρα. Ελπίζουμε ότι η ΤΔΒΚ θα αναγνωριστεί διεθνώς το συντομότερο δυνατό. Έχουμε επίσης την τουρκική αντιπροσωπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβάλουμε σε αυτό», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η  Πρόεδρος της Βουλής  Αννίτα Δημητρίου, έχοντας λάβει πληροφόρηση για το συμβάν που αφορούσε στην παράνομη ανάρτηση της σημαίας του ψευδοκράτους σε αίθουσα συνεδρίαση της Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Μπαχρέιν αντέδρασε άμεσα, αποστέλλοντας μέσω επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της φιλοξενούσας χώρας, Ahmed Bin Salman AlΜusalam.

Ο κ. AlΜusalam απάντησε, κάνοντας λόγο για «μη σκόπιμο λάθος».

Keywords
Τυχαία Θέματα