Τσιούτης: Επικίνδυνες για υγεία και μέτρα οι εικόνες σε ναούς και καταστήματα

Οι εικόνες που όλοι παρακολουθήσαμε το Σαββατοκύριακο από χώρους λατρείας και καταστήματα είναι επικίνδυνες και μας ανησυχούν γιατί επηρεάζουν την ατομική και δημόσια υγεία και την αποτελεσματικότητα των όποιων μέτρων λαμβάνουμε, δήλωσε ο επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας για τον κορωνοϊό, επίκουρος καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί ανησυχούν και για την αύξηση των περιστατικών σε Λευκωσία και την έξαρση στην Αμμόχωστο.

Δείτε εδώ: Παρουσία Αστυνομίας η αγρυπνία Μόρφου – «Όσοι παραμείνουν να έχουν εξοπλισμό»

Σε διάσκεψη

Τύπου με τα μέλη της ομάδας Δρ Γιώργο Νικολόπουλο και Δρ Ζωή- Δωροθέα Πανά, ο κ. Τσιούτης τόνισε πως καλό θα ήταν να μην βλέπαμε τις συγκεκριμένες εικόνες στην συγκεκριμένη φάση που βρισκόμαστε, προσθέτοντας ότι κάποιος θα ανέμενε, 9 μήνες μετά την πανδημία, να είχαμε κατανοήσει την ατομική και συλλογική μας ευθύνη, την ανάγκη να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Είναι ενδεικτικό, είπε, ότι πρέπει να τονίσουμε ξανά τον ρόλο και την ευθύνη μας.

Δείτε εδώ: Εμβόλια COVID19:Ποιοι βάζουν πρώτοι, ποια έρχονται πρώτα - Το πλάνο Υπουργείου

Ο κ. Τσιούτης είπε ότι όλοι οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι άνθρωποι νοσούν και θέλουν στήριξη, ότι αυτή τη στιγμή περίπου 120 πολίτες μας νοσηλεύονται και άρα 120 οικογένειες είναι σε αγωνία και οι όποιες πράξεις μας, όπως αυτές του Σαββατοκύριακου, πιο πολύ επιδεινώνουν την κατάσταση και καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Είπε ακόμη ότι δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να φτάνουμε τον μέγιστο αριθμό σε ένα χώρο και κάλεσε όλους να βάλουν την υγεία τους και των οικείων τους, στις πρώτιστές τους επιλογές.

Δείτε εδώ: Το ποσοστό των κρουσμάτων ανά επαρχία-Ποια περιοχή ξεπέρασε τη Λεμεσό(ΠΙΝΑΚΕΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα