Βιογραφικό υποψηφίου δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Πέτρου

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο το βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Πέτρου.

Ο Ανδρέας Πέτρου γεννήθηκε στο Γεράνι το 1960. Σε ηλικία 14 ετών, αναγκάζεται να εγκατασταθεί στη Λάρνακα μαζί με την οικογένειά του, εξαιτίας της τουρκικής εισβολής του 1974. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου και από νωρίς αναμείχθηκε στα κοινά, αφού διετέλεσε για σειρά ετών πρόεδρος σε συνδέσμους γονέων, πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος Αμμοχώστου, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ

Αμμοχώστου, καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στον επαγγελματικό τομέα εργάστηκε για 10 χρόνια ως “Steriliser” και μετά ως “Dark Room technician” στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λάρνακος. Παράλληλα, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στην Εργαστηριακή Επιτροπή του Νοσοκομείου στη θέση του γραμματέα για 14 χρόνια.

Το 2006 εκλέγεται κοινοτάρχης και το 2011 πρόεδρος της Ε.Ε.Κ. Αμμοχώστου καθώς και προεδρεύων της Ε.Κ.Κ. Κύπρου, επιφέροντας ριζικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Είναι νυμφευμένος με την Κούλα Κυριάκου από τη Λάρνακα και απέκτησε δύο παιδιά, τη Στέλλα και τον Κυριάκο. Έχει συγγράψει δύο βιβλία, τα οποία τιτλοφορούνται ως «Η ιστορία του Γερανίου» και «Επιστροφή στις ρίζες μας». Είναι λάτρης της φωτογραφικής τέχνης και από το 2006 διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα