Υποεπιτροπή θα κωδικοποιήσει τις εισηγήσεις για το κυπριακό

Στην σύσταση υποεπιτροπής με τη συμμετοχή των κομμάτων η οποία θα αναλάβει την κωδικοποίηση των θέσεων και προτάσεων που καταγράφηκαν από την διήμερη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου προσανατολίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνόδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υποβοηθηθεί το έργο του Προέδρου προς επίτευξη συνολικής λύσης του κυπριακού το συντομότερο δυνατόν.

Είπε επίσης ότι τα κόμματα είχαν

την ευκαιρία να αναπτύξουν τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους όσον αφορά στρατηγική και τακτικές, με στόχο την κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας και την επίτευξη το συντομότερο δυνατόν μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου, κατατέθηκαν εποικοδομητικές εισηγήσεις αλλά καταγράφηκαν και διαφωνίες.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέγραψε με προσοχή τις απόψεις και τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για επίτευξη μιας λύσης που θα βασίζεται στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και του Κοινού Ανακοινωθέντος της 11η Φεβρουαρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα λάβει υπόψη κάποιες θέσεις που τέθηκαν ενώπιον του σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι αυτή είναι η σκέψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, να δημιουργηθεί μια υποεπιτροπή για κωδικοποίηση των απόψεων και εισηγήσεων που καταγράφηκαν. Κατατέθηκαν κάποιες εποικοδομητικές εισηγήσεις, αλλά υπήρξαν και διαφωνίες, είναι κάτι το οποίο οφείλουμε να πούμε στον κυπριακό λαό.

« Έγινε συζήτηση για τη λύση του Κυπριακού, ένα θέμα που ενδιαφέρει ολόκληρο τον κυπριακό λαό και θεωρώ ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να είμαστε έντιμοι προς τον κυπριακό λαό σε σχέση με τις θέσεις μας προς επίτευξη του στόχου της επίλυσης του Κυπριακού», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα