ΥΠΟΙΚ: Διατηρούσαν διαχρονικά τον Συνεργατισμό σε ένα «φέουδο εξυπηρέτησης»

Καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα βρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς του στην Οικονομία.

Κληθείς να απαντήσει αν παραιτείται λόγω Συνεργατισμού, απάντησε ότι «υπάρχει η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής. Λόγω αυτών των αποφάσεων, που σε κάποιους δεν αρέσουν, πετύχαμε τις διαδοχικές αναβαθμίσεις, αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη στη χώρα μας, έχουμε γυρίσει σελίδα και μπορούμε να εξοφλούμε τα παλιά χρέη […], λόγω αυτών των αποφάσεων ο κόσμος νιώθει πιο ασφαλής,

ενώ οι διαρροές καταθέσεων ανήκουν πια στο παρελθόν».

Σε ερώτηση γιατί επιλέξαμε να επιχειρήσουμε να διασώσουμε τον Συνεργατισμό, απάντησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν κούρεμα και στον Συνεργατισμό, όπως έγινε στην τράπεζα Κύπρου και στη Λαϊκή, ενώ εξήγησε ότι εάν αναλαμβάναν Κυβέρνηση ένα χρόνο νωρίτερα το κούρεμα δεν θα γινόταν στην Τράπεζα Κύπρου, αναφέροντας ότι υπήρχαν επιλογές, οι οποίες δεν αναλήφθηκαν λόγω πολιτικού κόστους.

Συνέχισε τονίζοντας ότι «πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα κοιτάζουμε μπροστά ή μένουμε γαντζωμένοι σε πρακτικές του παρελθόντος, που μπορεί να βόλευαν προσωρινά, όπως για παράδειγμα να υπήρχε σε κάθε γειτονιά τράπεζα, σε κάθε σταυροδρόμι να υπήρχαν δυο και τρεις τράπεζες , αλλά αυτό μοντέλο κατέστησε το τραπεζικό μας σύστημα μη βιώσιμο. Συνεπώς, να φωνάζουν σήμερα οι βουλευτές που δεν τους πέφτει λόγος πού θα λειτουργήσει μια τράπεζα και πού όχι. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων. Ακόμα και σήμερα, έχουμε αναλογικά την τέταρτη πιο υψηλή θέση σε αριθμό υποκαταστημάτων».

Συνέχισε αναφέροντας ότι έχουμε διαχρονικά κάποιες προσεγγίσεις, οι οποίες διατηρούσαν τον Συνεργατισμό σε ένα «φέουδο εξυπηρέτησης», το οποίο τελικά κατέρρευσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις συνεχείς εξόδους στις αγορές λόγω της άνεσης πρόσβασης που απορρέει από την αναβάθμιση του τελευταίου χρόνου, ενώ τόνισε ότι έχει ήσυχη την συνείδησή του που φεύγει, αλλά ανέφερε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το ό,τι μπορούσε να γίνει έγινε, αφού υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν και η κυβερνητική προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχιστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα