Ζέτα:Μονόδρομος ο δρόμος ποιότητας στη τουριστική βιομηχανία

Ο δρόμος της ποιότητας είναι μονόδρομος για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία, ούτως ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά άλλους τουριστικούς προορισμούς, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου στην τελετή αποφοίτησης του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ).

Η ποιότητα στην τουριστική εμπειρία είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξυπηρέτηση που προσφέρεται και την επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό, πρόσθεσε. Tη φιλοξενία, τον τοπικό χαρακτήρα, τον επαγγελματισμό που πρέπει να βιώσει ο επισκέπτης

σε κάθε στάδιο της παραμονής του στον προορισμό, είπε. «Aυτά είναι τα στοιχεία που οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας και να βασιστούμε στον παράγοντα «άνθρωπο», για την προσφορά ποιοτικής τουριστικής εμπειρίας σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία για εργοδότηση άνεργων συμπολιτών μας».

Η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει το ΑΞΙΚ με την ιστορία μισού αιώνα, καθώς συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην τροφοδότηση της βιομηχανίας με νέους, οι οποίοι επιλέγουν ολοένα και περισσότερο τις τουριστικές σπουδές για επαγγελματική σταδιοδρομία στην ευρύτερη τουριστική βιομηχανία, όσο και στον τομέα του επαγγελματικού αναπροσανατολισμού άνεργων και της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης για αποτελεσματική εργοδότηση και ανέλιξη στη βιομηχανία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από την ακαδημαϊκή χρονιά 2009-2010 έχει σημειωθεί αύξηση πέραν του 100% στον αριθμό των φοιτητών του ΑΞΙΚ, με τα δύο νέα προγράμματα του Ινστιτούτου να προσελκύουν φοιτητές υψηλών επιδόσεων και δυνατοτήτων, σημείωσε.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο αναλαμβάνει μια σειρά άλλων συναφών δράσεων και έργων, όπως την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης, και την εξέταση και πιστοποίηση προσόντων στο πλαίσιο του Συστήματος Επαγγελματικών Προσόντων της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ανέφερε η Υπουργός.

«Το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου, προσαρμοζόμενο στις νέες συνθήκες, έχει επενδύσει στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, στο πλαίσιο κοινού προγράμματος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και συμβάλλει, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου του, στην οικοδόμηση μιας αειφόρου πορείας για τον τουριστικό τομέα του τόπου μας», είπε.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα στηρίξει την προσπάθεια του ΑΞΙΚ να ολοκληρώσει με επιτυχία την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου και να φέρει εις πέρας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και τομές προς όφελος των φοιτητών, των εκπαιδευομένων κάθε ηλικίας, της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και της οικονομίας και κοινωνίας μας ευρύτερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα