Από τον Νοέμβριο του 2010 είχε εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ τον Θεοφίλου

19:06 20/8/2012 - Πηγή: Olympia

Αναζητούμενος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ήταν ο 30χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη, ως ένας εκ των δραστών της ένοπλης αιματηρής ληστείας στην ALPHA BANK στη Νάουσα της Πάρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστου Μανούρα, ο Α. Θεοφίλου είχε εντοπισθεί από τον Νοέμβριο

του 2010, στην ομάδα ατόμων, τα οποία, μετά έναν μήνα, συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τότε δεν είχε αναγνωρισθεί, αλλά από την έρευνα προέκυπτε ως άτομο που, κυρίως, είχε τον τομέα αντιπαρακολούθησης των μελών της οργάνωσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούσε να εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Δεν τα κατάφερε, παρά μόνο μετά τη ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία, οπτικού και γενετικού υλικού.

Μετά τη ληστεία στην Πάρο και τη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα, 53 χρονων, ο οποίος προσπάθησε να αναχαιτίσει τους δράστες κατά τη διαφυγή τους, οι αστυνομικές αρχές είχαν στα χέρια τους το καπέλο του Θεοφίλου με γενετικό υλικό, αλλά και φωτογραφίες από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο κ. Μανούρας, ο Θεοφίλου, που είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, δεν εργαζόταν αλλά έμενε κυρίως στην Αθήνα.

Είχε εντοπισθεί κατά τη σύλληψη μελών τρομοκρατικής οργάνωσης στο Αγρίνιο και μετά τη ληστεία της Πάρου κινήθηκε μεταξύ Αθηνών και Λαμίας, στην οποία συμμετείχε σε προετοιμασία ληστείας Τράπεζας.

Μάλιστα με ειδική βιντεοκάμερα που είχε προσαρμοσθεί σε σέλα ποδηλάτου γινόταν καταγραφή του χώρου της Τράπεζας ώστε να υπάρχει η προετοιμασία για τη ληστεία.

Ο Θεοφίλου, που είχε ξυρίσει πρόσφατα το κεφάλι του για να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του στον Κεραμεικό, ενώ διαπιστώθηκε ότι έμενε σε ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι.

Η Αστυνομία ζητεί οποιαδήποτε πληροφορία και ειδικότερα από την περιοχή της Λαμίας και της Πάρου για την υπόθεση και οι πολίτες που γνωρίζουν κάτι παρακαλούνται να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή: nooz.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα