Φυτέψτε στάρι και στις γλάστρες*

(*) «Μη χάνετε τον καιρό σας με κοινωνικές έρευνες. Εκείνο που ενδιαφέρει το φτωχό, είναι η φτώχεια. Εκείνο που ενδιαφέρει τον πλούσιο, δεν μας ενδιαφέρει.» (Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω)

Γράφει Ο Μάκης Δεληπέτρος

Έχουμε στην πράξη σύγκρουση συμφερόντων πολιτικών και πολιτών!

Η εξήγηση απλή: συζητούν, διαφωνούν, συμφωνούν για το τι θέλουν: όχι για την υπαρκτή πραγματικότητα που βιώνει αυτό που περιγράφουν με τον υποτιμητικό, ολοκληρωτικής καταγωγής και προέλευσης, όρο «λαός» (πλέμπα κατά τους Ρωμαίους του «Φάσιο», λαότητα κατά Χίτλερ κ.λ.π.)

(Ας μην εξεγείρονται οι Αριστεροί:

ο Μαρξ μιλούσε για Εργατική Τάξη. Ο «λαός» προσετέθηκε αργότερα στο λεξιλόγιο όταν χρειάστηκε να απαλειφθούν οι αναφορές στην ελάχιστη μειοψηφία αυτών που συμμετείχαν στην Οκτωβριανή Επανάσταση από αυτήν…)

ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟ …ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΟ»:

·         Τι θα κάνει αν παραμείνει (που θα αυξηθεί) το ποσοστό ανεργίας

·         Τι θα κάνει με τις καθημερινές ανάγκες είτε μείνουμε στην Ευρωζώνη, είτε όπως δείχνουν όλα, φύγουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο.

·         Πως θα ζήσουν χωρίς έσοδα, με τιμολόγια επιχειρήσεων … Κοινής Ωφελείας(!) να ακριβαίνουν

·         Σε ποιους τομείς και πως μπορεί να υπάρξει Ανάπτυξη

·         Ποιες επιλογές έχει πλέον ο πολίτης για να αντιμετωπίσει ανάγκες στέγασης, τροφής, εκπαίδευσης των παιδιών, περίθαλψης

·         Πως θα επιβιώσουμε σε περίπτωση «Κραχ» στην Ευρωπαική Ένωση

·         Τι κινήσεις πρέπει να κάνει κάθε νοικοκυριό για να βγάλει αυτόν και τον απείρως πιο ζοφερό χειμώνα που θα έρθει

ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ!

Ο κακός, άσχημος, κοντός, φασίστας, δικτάτορας, ό,τι θέλετε πείτε Ι.Μεταξάς (το λέω γιατί δεν έχω καμμία χρεία ή έλλειψη από διαπιστευτήρια Δημοκρατικότητας) δεν είπε το 1939 «φταίνε άλλοι για την κατάσταση που παραλάβαμε» ή πολύ περισσότερο «θα στείλουμε επιστολή σε Βρετανούς και Γερμανούς για να δούμε τι θα μας δώσουν για να ζήσουμε…»

Έκανε το απλό: διαβλέποντας τον κίνδυνο, δεν τον απέκρυψε λέγοντας την γνωστή σε όλους φράση «φυτέψτε στάρι και στις γλάστρες»! Καλή, κακή, έξυπνη, ανόητη, ήταν πρακτική συμβουλή.

Στην πατρίδα του την Κεφαλονιά, όπως μου διηγήθηκε πανεπιστημιακός Ιστορικός και Ιατρός (αριστερότατος, μην… αρπάζονται οι εξ ευωνύμων) έστειλε γεωπόνο το 1939 με Καναδικό υβρίδιο σιταριού, που μοιράστηκε δωρεάν και είχε επιλεγεί με βάση την γνώση ότι στην Κεφαλονιά δεν ευδοκιμούσε το απλό στάρι.

«Εδώ δεν φυτρώνει τέτοιο πράγμα» είπαν περιπαικτικά οι συμπατριώτες του δικτάτορα και το… τάισαν-οι περισσότεροι- στα… ζώα τους ως φύραμα!

Όσο φυτεύτηκε, από όσους φύτεψαν ήταν τέτοιας απόδοσης που έσωσε το νησί από τον λιμό.

Έχει ληφθεί σήμερα πρόνοια για την επάρκεια των τροφίμων, των φαρμάκων, των καυσίμων, της ενέ

Keywords
Τυχαία Θέματα