Despoina’s little stories: «Η μάχη του γιογιό»

Δεν υπάρχει μαμά που να μην έχει περάσει το άγχος και την αγωνία για το πότε το μωρό της θα μάθει επιτέλους να χρησιμοποιεί το γιογιό...
Όλες περιμένουμε πώς και πώς να έρθει η ώρα που το παιδάκι μας θα αρχίσει να καταλαβαίνει πότε ενεργείται και πλέον να ζητά συνειδητά το γιογιό του. Σίγουρα πάντως δεν είναι εύκολη υπόθεση, οπότε μην απελπίζεστε!
Αυτήν την περίοδο «εκμάθησης» περνάμε κι εμείς! Η μικρή μου τον Αύγουστο θα γίνει δύο ετών, τον Σεπτέμβρη θα πάει για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό κι αφού η περίοδος ευνοεί –το καλοκαίρι

πάντα είναι πιο εύκολο όπως καταλαβαίνετε- είπαμε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για να καταφέρουμε επιτέλους να πούμε οριστικά «αντίο» στις πάνες μας τους επόμενους μήνες.
Δεν υπάρχει κανονισμός που να λέει ποια είναι η ακριβής ηλικία που πρέπει το παιδί να κόψει την πάνα. Κάθε μωρό εξελίσσεται διαφορετικά και θέλει τον δικό του χρόνο προσαρμογής, οπότε μη φρικάρετε όταν ακούτε ιστορίες από άλλες μαμάδες που κοκορεύονται ότι το δικό τους παιδί τα κατάφερε με το που περπάτησε... (ναι, το έχω ακούσει κι αυτό!).
Δεν υπάρχει λόγος πίεσης και μη μου πείτε ότι προλάβατε να βαρεθείτε να αλλάζετε πάνες... Τόσους μήνες το κάνετε, τώρα θα κολλήσετε; Πάνω απ 'όλα υπομονή. Μην απογοητευτείτε από την πρώτη εβδομάδα... Το γιογιό δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση!

Keywords
Τυχαία Θέματα