Οι όψεις του Ήλιου και οι δημιουργικές πτυχές τους

Ας ξεκινήσουμε όμως το ταξίδι μας στον κόσμο των όψεων με πρώτο σταθμό τον Ήλιο

Μια μάλλον απλοϊκή θεώρηση, διακρίνει τις όψεις σε «καλές» και «κακές» ή με μια πιο σύγχρονη ορολογία σε «αρμονικές» και δυσαρμονικές».

Στην πράξη όμως και πάντα στα πλαίσια της Ψυχολογικής (Δυτικής) Αστρολογίας βλέπουμε συχνά τις πρώτες να λειτουργούν προβληματικά για το άτομο και τις δεύτερες να αποτελούν το εφαλτήριο μιας δημιουργικής ανάπτυξης.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι όψεις δίνουν μεν κάποιο στίγμα αλλά τις αποφάσεις για το πώς θα συγχωνευθούν οι ενέργειες των πλανητών και το τι τελικά θα αποδώσουν

τις παίρνουμε ...εμείς, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα.

Το κλειδί μιας σωστής απόφασης είναι το να «ακούμε» την εσωτερική μας φωνή και να μην πράττουμε έξω από τις προδιαγραφές μας, αυτές που ανιχνεύονται στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας. Αυτό είναι το βασικό κλειδί της αρμονικής συνύπαρξης των ενεργειακών «οντοτήτων» που εμφορούνται μέσα μας αλλά είναι ίσως και το πιο δύσκολο απ' όλα, αφού συνήθως μεγαλώνουμε μαθαίνοντας να δίνουμε προτεραιότητα σε αξίες ξένες ή ακόμη και εχθρικές με την πραγματική ιδιοσυγκρασία μας.

Έτσι, τρέφοντας τις «οντότητές» μας με λάθος τροφή, αυτές μεταμορφώνονται σε «τέρατα» πρόθυμα να μας ...κατασπαράξουν!



Μια «δυσαρμονική» όψη με τη συμμετοχή δύο τροπικών πλανητών ή σημείων είναι απλά πιο επιτακτική σε σχέση με τα αιτήματα που θέτει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί. Για τον ίδιο λόγο όμως είναι και αποτελεσματική, όταν χρησιμοποιούμε τους πλανήτες που συμμετέχουν σε αυτήν με έναν από τους κατάλληλους -για εμάς- τρόπους.

Εγκαινιάζοντας λοιπόν ένα «λυσάρι» όψεων -και δη των «δυσαρμονικών»- θα επικεντρωθώ στην «συγκομιδή» των καρπών τους, δηλαδή στις εν δυνάμει κατακτήσεις που απορρέουν από αυτές.

Εδώ όμως είναι αναγκαία μια υποσημείωση: Οι «κρυφές δυσαρμονικές» όψεις, αυτές δηλαδή που γίνονται ανάμεσα σε έναν τροπικό και έναν αστρικό πλανήτη, πέρα από τις δημιουργικές εφαρμογές στις οποίες επίσης συμβάλλουν, σε σχέση με γεγονότα ή καταστάσεις μπορεί να «κρατάνε» πολλά από τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα ως προς τα πλεονεκτήματα που παρέχουν (αυτό αφορά κυρίως τον Δία) ή τα εμπόδια που βάζουν, Άρεια, Κρόνια, Ουράνια, Ποσειδώνια ή Πλουτώνια. Με άλλα λόγια έξωθεν επιθέσεις ή ατυχήματα, καθυστερήσεις, ξαφνικές ανατροπές, εξαπατήσεις και μηδενισμούς αντίστοιχα.

Ας ξεκινήσουμε όμως το ταξίδι μας στον κόσμο των όψεων με πρώτο σταθμό τον Ήλιο, ο οποίος εκτός από το κέντρο της προσωπικότητας μας, είναι και μια «εικόνα» του πατέρα ή γενικότερα ένα «αρσενικό» αρχέτυπο.

Να θυμίσω μόνον πώς σε έναν γυναικείο χάρτη ο Ήλιος μπορεί να αναφέρεται πρωτίστως στον σύζυγο-σύντροφο και όχι τόσο στην ίδια.

Ήλιος-Σελήνη

Το «μπόνους» αυτών των όψεων είναι η σύνθεση των αντιθέτων. Το άτομο εξελίσσεται «παντρεύοντας» μεταξύ τους αντίθετες ή διαφορετικές τάσεις. Το περιεχόμενο των οίκων ή των ζωδίων που βρίσκονται τα δύο Φώτα, ορίζει το βασικό πλαίσιο των συνδυασμέν

Keywords
Αναζητήσεις
ilios opseis
Τυχαία Θέματα