Νέα ημερομηνία (13/5) για τις Εκλογές!

«Σκάνδαλο» αναφώνησε στη Θεσσαλονίκη (21/8) ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, την ώρα που με μερικούς φίλους συναδέλφους επιχειρούσαμε να βρούμε απάντηση στην ερώτηση πως δεν θα «σπάσει» στα δυο η σειρά των τελικών και πως μπορούν οι ομάδες μας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, να φθάσουν στο φάιναλ-φορ δίχως να βρεθούν για μεγάλο

χρονικό διάστημα σε απραξία.

Σκάνδαλο; Ποιο σκάνδαλο και εμείς ασχολούμαστε με τα... πουρνάρια ήταν η λογική αντίδραση κι ο κάθε ένας έσπευσε να ενημερωθεί ποια ήταν η καταγγελία του προπονητή των Ερυθρολεύκων. Όμως... άνθρακες ο θησαυρός! Όχι μόνο γιατί στη χώρα των σκανδάλων τα όσα είχε πει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αποτελούσαν ούτε καν το ελαφρότατο των πταισμάτων, αλλά διότι ο γρίφος του προγράμματος των πλέι-οφ ήταν υπαρκτός και κυρίως ήταν γνωστό πως δεν είχε λύση εδώ και πολλές ημέρες. (θα το διαπιστώσετε πιο κάτω, στα link που παραθέτω).

Ειδικά μετά την 11η Απριλίου και την προκήρυξη Εκλογών στις 6 Μαΐου, ήταν δεδομένο πως οι τελικοί, όσο «σκούπισμα» κι αν έπεφτε στις προηγούμενες φάσεις των πλέι-οφ, δεν μπορούσαν να τελειώσουν πριν από το φάιναλ-φορ. Επομένως είτε θα γίνονταν σε δύο δόσεις (ένας ή δύο αγώνες πριν την Πόλη και ένας ως και τέσσερις μετά), είτε το τζάμπολ τους θα γινόταν αμέσως μετά το φάιναλ-φορ. Καμία από τις δύο εκδοχές δεν ήταν ιδεατή, καθώς η μια κατά την προσωπική μου άποψη συνοδεύετε με επικοινωνιακό αυτογκόλ του πρωταθλήματος και η άλλη με μακρά περίοδο απραξίας των ομάδων που στοχεύουν στο τρόπαιο της Ευρωλίγκας στο φάιναλ-φορ της Πόλης.

Δεν μπορούσε όμως να συμβεί κάτι άλλο. Μόνο ένα από τα δύο, από τη στιγμή που υπάρχει ο (αναμενόμενος εκρηκτικός για εφέτος) εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η δήλωση αδυναμίας από την Αστυνομία να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή αγώνων το διάστημα 3-7 Μαΐου. Και όλα αυτά δεν ήταν άγνωστα σε όλο το ελληνικό... χωριό του μπάσκετ.

Αποδείξεις πολλές επ’ αυτού. Προσωπικά το είχα αναφέρει μια φορά στο υστερόγραφο του post μου σε τούτο το blog στις 18 Απριλίου, όσο και πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Α1 με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 11 Απριλίου, όπου μάλιστα υπήρχε η πληροφορία πως οι ομάδες επιθυμούσαν η σειρά των τελικών να είναι χωρίς διακοπή! Λάθος πληροφορία να δεχτώ πως είχα, αλλά πιο σημαντικά είναι τα υπόλοιπα στοιχεία του θέματος.

Ακόμη όμως κι αν δεν υπήρχε το πρόβλημα των Εκλογών και της Πρωτομαγιάς, εκτιμώ πως όσο κι αν έχει απαξιωθεί το πρωτάθλημα ο ΕΣΑΚΕ θα έπρεπε έξω από τα γραφεία του να κρεμάσει μόνος του ταμπέλα που θα έγραφε «ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ», αν προεξοφλούσε τα τέσσερα «sweep» της πρώτης φάσης και δύο ακόμη στα ημιτελικά που αρχίζουν σήμερα!

Από την άλλη το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός σε δύο δόσεις θα έβαζε, όπως προείπα, ένα ακόμη λιθαράκι στην... απομόνωση του μπάσκετ. Όπως πολλαπλά είναι τα λάθη της ΕΡΤ -τα οποία απαθής και ανήμπορος να αντιδράσει παρακολουθεί ο ΕΣΑΚΕ- στ

Keywords
Τυχαία Θέματα