Ο πρίγκιπας έρχεται το... τρένο φεύγει!

Ξεκινήσαμε Σεπτέμβρη και κοντεύει να φύγει το 2011. Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ, Arboris, οι Αμερικανοί που ήθελαν να κάνουν τον Παναθηναϊκό εταιρεία λαϊκής βάσης και πάει λέγοντας.

Οι μήνες πέρασαν, η λύση στο ιδιοκτησιακό-διοικητικό-οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ, δεν έχει βρεθεί ακόμη. Και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν θα βρεθεί, τουλάχιστον άμεσα. Την Τρίτη, περιμένουμε να μπουν τα λεφτά. Ή καλύτερα, να φανούν τα λεφτά από την πλευρά του

Σαουδάραβα. Επιτρέψτε μας να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Όπως όλοι άλλωστε στο σημείο που έχουμε φτάσει.

Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα θετικά, να μπουν λεφτά στην ΠΑΕ και να λυθούν τα προβλήματα. Όμως, όσο ο πρίγκιπας έρχεται και έρχεται και έρχεται και εντέλει... έρχεται, οι ανάγκες τρέχουν, σε μια ομάδα που πηγαίνει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα, έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο και τα πάντα εξαρτώνται απ’ αυτή. Είναι κρίμα πραγματικά λοιπόν, εν μέσω των διοικητικών και ιδιοκτησιακών εξελίξεων, που τελικά έχουν μείνει στην θεωρία και δεν έχουν περάσει στην πράξη (μακάρι να αλλάξει αυτό και μάλιστα σύντομα) να δημιουργούνται τριγμοί στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τι εννοούμε; Πάρτε παράδειγμα την είδηση που βγήκε για τον Σωτήρη Νίνη. Ότι δηλαδή ο μικρός την «ψάχνει» για ομάδα του εξωτερικού, μια και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Και η αλήθεια είναι αυτή, όσο κι αν πονάει. Ο Νίνης, ο Λάζαρος, ο Σιμάο και όλα τα παιδιά που λήγουν τα συμβόλαιά τους, θα δώσουν προτεραιότητα σε περιπτώσεις εκτός των συνόρων, καθώς δεν βλέπουν να υπάρχει... φως στον Παναθηναϊκό. Κι όσο αυτό το φως δεν φαίνεται, θα απομακρύνονται παιδιά που είναι η ραχοκοκαλιά της ομάδας.

Το γεγονός αυτό, δεν αφορά μόνο όσους λήγουν τα συμβόλαιά τους. Ο Λέτο για παράδειγμα, περιμένει κανείς ότι θα προτιμήσει την αβεβαιότητα και το κάνουμε τα πάντα να βρούμε λεφτά μετά τον Φλεβάρη, ή θα επιλέξει να βρει ομάδα στο εξωτερικό; Και μη μας πει κανείς ότι στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, αν έρθει πρόταση για τον Σέμπα και τον κάθε Σέμπα θα την αρνηθεί.

Χωρίς να φταίνε αυτοί που διοικούν τον σύλλογο, καθώς αυτοί δεν βάζουν λεφτά και σαφώς δεν γίνεται να βρουν λύση στα προβλήματα. Είμαστε κι εμείς της άποψης ότι λύση θα βρεθεί. Ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί... γωνία και κάτι παραπάνω, οπότε δεν μας περνά απ’ το μυαλό το πως θα μείνει ξεκρέμαστος, ακόμη και σε περίοδο κρίσης. Μέχρι να βρεθεί αυτή η λύση όμως (ξαναλέμε, μακάρι να βρεθεί την Τρίτη κιόλας όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του Σουλτάν Αλ Σαούντ) τι γίνεται; Θα διαλυθεί μια ομάδα που «χτίστηκε» από το πουθενά, που κανείς δεν πίστευε αλλά αναγκάζει τους πάντες να της βγάλουν το καπέλο; Κρίμα και πάλι κρίμα...

Keywords
Τυχαία Θέματα