Αναβίωσαν τη δολοφονία Λαμπράκη (ΦΩΤΟ/VIDEO)

20:22 28/5/2012 - Πηγή: AEK365

Σαράντα εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου αναβίωσε τη συγκέντρωση, τη συνωμοσία, τη δολοφονική επίθεση, την τρελή πορεία του τρίκυκλου και τις τελευταίες στιγμές στο ΑΧΕΠΑ του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στις 22 Μαΐου του 1963 το παρακράτος που δρούσε στην Ελλάδα

σκότωσε τον βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου - Ερμού και Σπανδωνή στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, χθες το βράδυ ήταν όλα ίδια με εκείνον το Μάη του 1963.

Η «Δράση Ζ» του ΚΘΒΕ είχε συγκεντρώσει πάνω από 500 συμμετέχοντες και θεατές. Άνδρες με μαύρα κοστούμια με λευκά περιβραχιόνια με το «Ζ» γραμμένο με κόκκινη μπογιά, και το παλιό τρίκυκλο που θα έφερνε το θάνατο.

Μια μικρή εξέδρα, μια γιγαντοοθόνη όπου προβλήθηκαν οι σκηνές της ταινίας, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο δημοσιογράφος Γιώργος Ρωμαίος που πρωτοστάτησε στις δημοσιογραφικές έρευνες και δημοσιεύματα μετά τη δολοφονία και στη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση Λαμπράκη.

Παρών και ο γιος του Λαμπράκη και ηθοποιοί στους ρόλους των πρωταγωνιστών όσων συνέβησαν εκείνη τη νύχτα.

Τι συμβαίνει, γιατί έκλεισε ο δρόμος;» ρώτησε ο οδηγός ταξί στον νεαρό αστυνομικό που διέκοπτε την κυκλοφορία με κόκκινες κορδέλες τη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου.

«Σκότωσαν το Λαμπράκη», απάντησε...

Keywords
Τυχαία Θέματα