«Δεν είστε Ελλάδα, φτιάξτε κυβέρνηση»

12:37 26/2/2013 - Πηγή: AEK365

Το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η Ιταλία μετά τις χθεσινές εκλογές προκαλεί ανησυχία στο Βερολίνο με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε να δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου το εξής: "Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση...Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης".
Από την μεριά του, ο αρμόδιος, για την εξωτερική

πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, ο Φίλιπ Μίσφελντερ δήλωσε στην Repubblica: "Εσείς οι Ιταλοί δεν είστε Ελλάδα, είστε μέλος της G8 και μέρος κλειδί της νομισματικής ένωσης, και η Ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο για νέες εκλογές σε εσάς".
Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τη γερμανική κυβέρνηση ήρθε από τον υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ (Φιλελεύθεροι): "Θα μπορούσαμε να είχα φανταστεί καλύτερο αποτέλεσμα για τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις στην Ιταλία" είπε την Τρίτη στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Όλα τα κόμματα στην Ιταλία καλούνται τώρα να συνεισφέρουν στην σταθερότητα της χώρας" είπε ο Ρέσλερ, αναφέροντας πως "δεν υπάρχει εναλλακτική στις πολιτικές δημοσιονομκής εξυγίανσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας".

Keywords
Τυχαία Θέματα