Δεν μετανιώνει ο δημιουργός της αντι-ισλαμικής ταινίας

23:32 14/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ο άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο παραγωγός της ταινίας που δυσφημίζει το Ισλάμ, «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων», δήλωσε ότι δεν έχει μετανιώσει για το γύρισμα της ταινίας αυτής που έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με συνέντευξη του που μεταδόθηκε από τον αμερικανικό αραβόφωνο ραδιοσταθμό Radio Sawa.

«Όχι, δεν το μετανιώνω. Αισθάνομαι θλίψη

για το θάνατο του πρέσβη (των ΗΠΑ στη Λιβύη), αλλά δεν μετανιώνω που έκανα την ταινία αυτή», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ο άνδρας αυτός που είπε ότι ονομάζεται Νακούλα Μπασελί Νακούλα (Nakoula Basseley Nakoula), είναι κόπτης, 55 ετών, και ζει την Καλιφόρνια.

Ο πρεσβευτής Κρις Στίβενς και τρεις άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σκοτώθηκαν την Τρίτη όταν ένοπλοι εξτρεμιστές επιτέθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Ο Νακούλα, που θεωρείται από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως ο πιθανός παραγωγός της αμφιλεγόμενης ταινίας, έχει ζητήσει την προστασία της αστυνομίας, αφότου αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του από τα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

«Εγώ είμαι η πηγή της διαρροής ενός 14λεπτου αποσπάσματος από την ταινία που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο, και σκέπτομαι να δημοσιοποιήσω όλη την ταινία», είπε στο Radio Sawa και σημείωσε: «Κανείς δεν έχει χειραγωγήσει την ταινία μου».

Ερωτηθείς, αν νοιώθει ένοχος για την αντι-αμερικανική βία που πυροδοτήθηκε από την ταινία, ο άνδρας αυτός δήλωσε: «Ναι, αισθάνομαι ένοχος. Το θέμα αυτό δεν αφορά την Αμερική, η οποία έχει υποστεί τις συνέπειες μιας ταινίας με την οποία δεν έχει καμία σχέση. Δημοσίευσα το 1994 ένα βιβλίο (για το Ισλάμ), αυτό επηρέασε πολύ ορισμένους ανθρώπους που μου ζήτησαν να το κάνω ταινία, και αυτό έκανα», σημείωσε.

«Έχω ένα μήνυμα για όλον τον κόσμο και όχι μόνο για τους μουσουλμάνους. Ας ελπίσουμε ότι θα δείτε ολόκληρη την ταινία πριν την κρίνετε», τόνισε.

Ο ίδιος πάντως περιγράφει τον εαυτό του ως «έναν Άραβα στοχαστή που ενδιαφέρεται για τα μουσουλμανικά θέματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα